GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

DANI HRVATSKOG KULINARSTVA

Dani hrvatskog kulinarstva su središnja i najznačajnija nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović.

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke te hrvatske kulinarske baštine, njeno turističko vrednovanje, a posebno poticanje kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. Manifestacija se u dosadašnjih 12 izdanja održavala krajem godine u opatijskom hotelu „Ambasador“, zatim dvije godine hotelu „Minerva“ u Varaždinskim Toplicama, a 2013. i 2014. godine u hotelima Istraturista u Umagu.

Ovo događanje okuplja kuhare i slastičare iz svih krajeva Hrvatske kako bi pokazali svoja kulinarska umijeća, naučili nešto od kolega te sudjelovali u stručnim skupovima, radionicama i prezentacijama. Također, uz školovane profesionalne kuhare preko “Kamelija kupa” uključeni su i učenici srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar te tako i najmlađi imaju priliku pokazati što znaju i umiju.

Iz godine u godinu manifestacija raste te uključuje nove natjecateljske kategorije i obogaćuje popratni program. Osnovni sadržaji manifestacije su  Državno prvenstvo kuhara i  Državno prvenstvo slastičara te  natjecanje učenika “Kamelija kup”. Osim natjecanja kuhara i slastičara u dvadesetak kategorija prilagođenih zaposlenicima svih vrsta objekata, od hotela i a la carte restorana pa do bolnica ili dječjih vrtića, u sedam dana održati će se i brojne radionice, edukacije, prezentacije i okrugli stolovi, a sve s ciljem promocije kulinarske struke te stručnog usavršavanja svih zainteresiranih.kuharskog saveza.

Više informacija o prvenstvima te popise prijavljenih sudionika možete naći na stranicama ovih događanja unutar izbornika “Dani hrvatskog kulinarstva”.

Za sve informacije obratite nam se u Ured HKS-a na e-mail hks@kuhar.hr ili tel. 042/300-022URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI