GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

BOŽO LUČIĆ

Božo Lučić rođen je 1950. godine. Po završenoj Ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, smjer kuhar, upisuje školu za VKV kuhare u Dubrovniku te polaže Majstorski ispit. 1977. godine polaže i ispit za predavača kuharstva s uključenom pedagogijom i metodikom nastave u ugostiteljstvu i hoteljerstvu. Osim četerdesetogodišnjeg radnog iskustva u HTP Cavtat, vodeće pozicije u kuhinji vršio je u restoranima diljem Hrvatske, Njemačke te u Beogradu i Sarajevu.
Redovito piše za lokalne novine, stručne i druge tematike, poglavito o izvornim jelima, jelima na selu i u gradu, o Božiću, Uskrsu i svadbenim jelovnicima kroz povijest, a isto tako i o ručku tijekom dana proslave svetaca zaštitnika te folklornim i drugim običajima koji su usko povezani s običajima blagovanja. U tijeku je autorska priprema knjige „Stara i manje poznata jela Dubrovačkog kraja“ te „Jela od samoniklog i jestivog bilja“.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI