Aktivnosti u radu Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije

Kategorija vijesti
Udruga Kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije od samog osnutka postiže vrlo visoke i zapažene rezultate te nosi status jedne od najaktivnijih članica Hrvatskog kuharskog saveza. Unutar članstva kontinuirano se rađaju mlade snage - kuhari i slastičari koji u zajedništvu sa starijim kolegama pridonose razvoju gastronomije istočnog dijela Hrvatske te tako doprinose poboljšanju ponude u segmentu gastro-turizma.

Fajferica gastro show u urbanom štihu

Članovi Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije sudjelovali su na prvom hrvatskom „food porn“ festivalu pod nazivom „Uho, grlo, nos“, održanom 7. prosinca u Supernova Garden Mallu u Zagrebu. Nakon više klasičnih pučkih, ovo je bilo prvo urbano predstavljanje Fajferica Gastro Show-a koji je zajedno s istoimenom udrugom i drenovačkim Poljoprivrednim poduzetničkim inkubatorom pokrenula i odradila Vukovarsko-srijemska županija uz pomoć Udruge kuhara i slastičara VSŽ. U sklopu festivala posjetitelji su mogli promatrati rad mladih kuhara iz Udruge te kasnije besplatno kušati jela koja su pripremili. Kao predstavnici Udruge kuhara VSŽ, na festivalu su sudjelovali Jozo Gale, predsjednik Udruge kuhara VSŽ, Ana-Maria Stanković, ovogodišnja Državna prvakinja u kulinarstvu te Damir Mikulić iz Vinkovaca.

Među jelima od crne slavonske svinje našli su se i čvarci, namazi, pirjane rolice, mesne rolade, gulaš, medaljoni i sotei, njoki od bundeve te rezanci od koprive. Udruga je također pripremila jela na roštilju i kotlovinu, a mnogobrojni posjetitelji su izrazili svoje oduševljenje kvalitetom i okusom jela.

Prijam članova Udruge kod gradonačelnika Vukovarsko-srijemske županije

Članovi udruge kuhara i slastičara VSŽ prisustvovali su i prijamu kod gradonačelnika grada Vinkovaca, gdje ih je ugostio g. G. Šokičić, zamjenik gradonačelnika g. I. Bosančića, te im uputio svoje čestitke za ostvarene rezultate na manifestaciji Dani hrvatskog kulinarstva. Prijamu su prisustvovali predsjednik Udruge kuhara VSŽ, g. Jozo Gale,  Ana-Maria Stanković koja se okitila titulom Državne prvakinje u kuharstvu, Marija Bošnjak koja je osvojila treće mjesto u natjecanju za Državnog prvaka u slastičarstvu te učenici Srednje strukovne škole Vinkovci na čelu s mentorom Ivicom Ljubekom koji su također ostvarili zapažene rezultate na manifestaciji.

Članovi Udruge kuhara VSŽ su se osvrnuli na kulinarska postignuća ostvarena tijekom 2019. godine te naveli kako je ključan čimbenik na rezultate članova Udruge imala Srednja strukovna škola Vinkovci. Zamjenik gradonačelnika je uz čestitke izrazio i želju da se visoka priznanja na području kulinarstva iskoriste kao gastro - turistički brend grada Vinkovaca te naveo kako će Grad Vinkovci i dalje pomagati Udruzi kuhara VSŽ ne bi li uzdignuli promociju gastronomije i nastavili nizati dobre rezultate na natjecanjima.

Galerija slika

Podijeli