GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

O SAVEZU

Hrvatski kuharski savez osnovan je 29. svibnja 2003. godine kao zajednica koja okuplja 20 do sada osnovanih županijskih udruga kuhara te 3 gradske udruge.

Tko je Hrvatski kuharski savez?
Hrvatski kuharski savez je nacionalni savez koji djeluje na području Republike Hrvatske, a u njega su udružene kuharske udruge organizirane po županijama i gradovima. Članovi udruga su hrvatski  kuhari i slastičari bez obzira na mjesto zaposlenja, oni iz velikih hotelskih kuća, ali i oni iz malih obiteljskih restorana, gostionica, pizzeria itd. Članovi Saveza mogu biti i sve osobe povezane sa kulinarskom strukom (konobari, vlasnici objekata i sl.) kao i kuhari i slastičari iz inozemstva.
Hrvatski kuharski savez neprofitna je udruga upisana u registar udruga Republike Hrvatske i član je Svjetske kuharske federacije WACS .

Koji su osnovni ciljevi Saveza?
Razvoj organiziranih oblika okupljanja kuhara i stvaranja uvjeta za razvitak ukupne kulinarske struke u republici Hrvatskoj osnovni su zadaci Saveza. Da bi ih ostvario Savez je osnovao Academiu culinaricu Croaticu kao poseban oblik osposobljavanja kuhara, organizira nacionalne reprezentacije, organizira natjecanja i manifestacije, seminare, sudjeluje na kulinarskim događanjima u zemlji i inozemstvu, pokreće akcije istraživanja i vrednovanja hrvatske kulinarske baÅ¡tine…

Kako bi na razvoj potaknuo i slastičarsku struku Savez je osnovao i Sekciju slastičara HKS-a, a unutar njega djeluju još i Sekcija žena te Sekcija ocjenjivača.

Zašto je vrijedno učlaniti se u Savez?
Zato jer time postajete član velike hrvatske kulinarske obitelji koja Vam omogućuje niz pogodnosti – od sudjelovanja na seminarima i kreativnim radionicama, sudjelovanja na nizu manifestacija, kontaktiranje i druženje s kolegama u struci, mogućnost stalnog stručnog usavrÅ¡avanja i dr. Osim toga svaki član saveza besplatno prima naÅ¡e glasilo - časopis “Kuhar”.

Kako se učlaniti u Hrvatski kuharski savez?
Članom HKS-a možete postati tako da ispunite On-Line pristupnicu, nakon čega ćemo Vam poslati najnoviji primjerak časopisa ”Kuhar” te uplatnicu za godiÅ¡nju članarinu.

asellus! Cursus, vel augue a platea ultrices amet phasellus penatibus, sagittis augue ac! Et natoque in dapibus natoque dis mattis in tempor ac enim lectus, amet est tortor tincidunt.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO