GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Opće informacije

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske g. Ive Josipovića i Ministarstva Turizma

Dani hrvatskog kulinarstva najznačajnija su godišnja manifestacija hrvatske kulinarske struke u okviru koje se održava i Državno prvenstvo slastičara čiji je cilj popularizacija kulinarstva i hrvatske kulinarske baštine, njeno turističko valoriziranje, a posebno poticanje kuhara-kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.

Sudjelovanje u jednoj kategoriji podrazumijeva obavezno sudjelovanje u svim njenim pod kategorijama. Konačan rezultat kategorije je prosjek ocjena ostvarenih u svim njenim pod kategorijama. Ovisno o konačnom rezultatu kategorije sudionicima se dodjeljuju diplome odnosno medalje, a prema tablici za dodjelu medalja.

Poredak Državnog prvenstva dobiva se zbrojem konačnih bodova u kategorijama A, B i C. Ukupnom pobjedniku dodjeljuje se titula „Slastičarski prvak države“ i novčana nagrada. Novčanu nagradu osvajaju i drugo i trećeplasirani natjecatelj, a mogu se dodijeliti i druge nagrade.

Pojedinačno natjecanje – na radnim stolovima u dvorani i u hotelskoj slastičarni:

A. Umjetnost slastica – kolač
A1. Priprema kolača
A2. Priprema slatkog pladnja za 18 osoba,

B. Umjetnost slastica – desert
B1. Priprema toplog deserta,
B2. Priprema hladnog deserta

C. Umjetnost slastica – svečana torta
C. Priprema torte, zadana tema – cvijeće

D. Slastičarska umjetnost – čokolada, tijesto, Å¡ećer
D. Izrada stolne dekoracije od jestivih namirnica.
Mogu se koristiti čokolada, tijesto i šećer i to samostalno ili u kombinaciji.

Pojedinačno natjecanje – montažne kuhinje, pred publikom:

E. Toplo-hladni desert od dunje

F. Topli desert od svježeg kravljeg sira


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ