GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Op─çe informacije


Dani Hrvatskog kulinarstva sredi┼ínja su nacionalna kulinarska manifestacija koja se odr┼żava po deveti puta, a i ovom prigodom
pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike te Ministarstva Turizma. Cilj manifestacije je svekolika afirmacija kuharske i slasti─Źarske struke, promocija kulinarskih majstora te Hrvatskih namirnica i jela Hrvatske kulinarske ba┼ítine.

Sredi┼ínji sadr┼żaji manifestacije su:

Natjecanje u─Źenika Kamelija kup
Dr┼żavno prvenstvo slasti─Źara
Dr┼żavno prvenstvo kuhara

Natjecateljski dio popratiti ─çe brojne radionice i predavanja namijenjena stru─Źnom usavr┼íavanju kuhara i slasti─Źara.

Kao i proteklih godina, na natjecanjima o─Źekujemo vi┼íe od stotinu sudionika, brojne polaznike radionica te vi┼íe stotina posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

Sudionici i prijave:
Sudionici su profesionalni kuhari i slasti─Źari, hrvatski dr┼żavljani, ─Źlanovi Hrvatskog kuharskog saveza sa pla─çenom ─Źlanarinom za 2015. godinu, bez obzira na mjesto i objekt zaposlenja.
HKS zadr┼żava sva prava publiciranja radova i recepta.

Prijave za natjecanje dostavljaju se na ispunjenom prijavnom listu u prvom prijavnom roku do 15. studenog. Prijavnicu i ostale informacije preuzmite ovdje

Uz prijavu natjecatelji trebaju dostaviti recepte jela, jednostavnu skicu preze┬şntacije jela te eventualne ostale materijale koji su navedeni u detaljnim propozicijama za svaku kategoriju. Broj sudionika po pojedinim kategorijama je ograni─Źen, a sudionike ─çe odrediti radna skupina Sekcije ocjenjiva─Źa HKS-a, na osnovu dostavljenih recepata.
Osnovni kriterij kod odre─Ĺivanja sudionika biti ─çe kvaliteta prijavljenog rada, a u skladu s modernim trendovima pripreme i serviranja jela. Prednost kod prijave u kategorijama natjecanja za Dr┼żavnog prvaka (A, B i C) imaju kandidati koji se prijave u sve 3 kategorije.

Detaljne propozicije sa dodatnim informacijama za svaku kategoriju mogu se preuzeti sa stranice www.kuhar.hr odnosno zatra┼żiti u Uredu HKS-a na tel. 042/300-022 ili e-mail hks@kuhar.hr
Svi kandidati koji su dostavili prijave biti će obaviješteni pismenim putem o prihvaćanju iste.

Smještaj:
Smje┼ítaj za sve sudionike osiguran je po posebnim cijenama u hotelu Sol Aurora u Umagu gdje se odr┼żavaju i sva natjecanja. Cijene smje┼ítaja, isklju─Źivo uz uslugu punog pansiona, iznose 300 kn u dvokrevetnoj sobi po osobi, odnosno 400 kn u jednokrevetnoj sobi.
Paket smje┼ítaja za sudionike Dr┼żavnog prvenstva uklju─Źuje 3 puna pansiona, isklju─Źivo u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama,
i iznosi 800,00 kn. U sve navedene cijene uklju─Źen je PDV.

Za sudionike koji se natje─Źu u sve tri kategorije ukupnog poretka Dr┼żavnog prvenstva (A, B i C) odobrava se dodatni popust te cijena paketa smje┼ítaja iznosi 700 kn.

Nakon ┼íto Sekcija ocjenjiva─Źa HKS-a odredi sudionike natjecanja istima ─çe se dostaviti pismene potvrde te ponude za kori┼ítenje usluge smje┼ítaja.

 

Namirnice i rad:
Sudionici sami osiguravaju sve potrebne namirnice i za─Źine, osim u kategoriji C Dr┼żavnog prvenstva kuhara gdje ─çe sve namirnice osigurati organizator.

Sudionici u svim prigodama koriste slu┼żbenu bluzu natjecanja koju im osigurava organizator i obvezni su ju nositi kod dodjele priznanja i medalja. Iznimno, kod pripreme jela sudionici mogu koristiti vlastitu bluzu. Slu┼żbene kape osigurava organizator i natjecatelji su ih obvezni nositi. Nepo┼ítivanje ovih obaveza mo┼że za sobom povu─çi oduzimanje bodova ili priznanja.

Sudionici prvenstveno rade s vlastitim alatom i priborom za kuhanje, a organizator ─çe osigurati i odre─Ĺene koli─Źine zajedni─Źkog pribora. Natjecatelji mogu donijeti i koristiti vlastita indukcijska kuhala, mini pe─çnice, mikrovalne pe─çnice i sl.
Natjecatelj mora sa sobom donijeti va┼że─çu sanitarnu knji┼żicu. Prostor i vrijeme rada odrediti ─çe organizator i dostaviti natjecateljima najkasnije 10 dana prije natjecanja.

Ocjenjivanje i nagrade:
Natjecanje se odr┼żava po pravilima HKS-a sukladno pravilima WACS-a (Svjetsko udru┼żenje kuharskih saveza). HKS imenuje ocjenjiva─Źki sud koji se sastoji od ─Źetiri ─Źlana.
U svakoj kategoriji dodjeljuju se Priznanja i medalje. Medalje se dodjeljuju zbrojem bodova i temeljem prosje─Źne ocjene svih pod grupa jedne kategorije (npr. B1 i B2) sukladno Pravilima ocjenjivanja. Nakon prijave natjecatelji ─çe primiti Pravila ocjenjivanja u kojima su detaljnije razra─Ĺeni navedeni kriteriji.

Rezultati ocjenjivanja su kona─Źni i nema prava pritu┼żbi. Sudjelovanjem na natjecanju sudionik priznaje sve navedene uvjete.

Tablica bodova za medalje:
80        Velika zlatna medalja
79 – 72┬á┬á ┬áZlatna medalja
71 – 64┬á┬á ┬áSrebrna medalja
63 – 56┬á┬á ┬áBron─Źana
55 – 20┬á┬á ┬áDiploma
Pozivamo i Vas da se uklju─Źite u natjecanja!

Za sve informacije obratite nam se u Ured HKS-a na e-mail hks@kuhar.hr ili tel. 042/300-022

 



URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLA─ÉANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohor─Ź


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: ┼Żeljko Be┼íeni─ç


Desert

C03 - Marko Jovanovi─ç - 03

Autor: MARKO JOVANOVI─ć