GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Opće informacije

Realizirajući svoje temeljne ciljeve, među kojima je stručno usavršavanje kuhara jedan od najznačajnijih, Hrvatski kuharski savez je utemeljio kulinarsku akademiju. Cilj joj je edukacija vodećih ljudi u kuhinjama, proučavanje i obrada hrvatske gastronomske baštine, njena turistička valorizacija, razvoj hrvatske gastronomske misli i prakse, te praćenje i primjena svjetskih gastronomskih trendova u hrvatskom kulinarstvu.

Zbog praktičnog rada i realizacije u kojoj se savladavaju različite tehnike i vještine u pripravljanju jela, seminari odnosno radionice se izvode u malim grupama do najviše 10 sudionika po grupi.

2005. godine HKS je pokrenuo izgradnju kabineta akademije u sklopu Hotela Coning na Trakošćanu, a radovi su završeni krajem listopada iste godine. Kabinet je 23. studenog 2005. svečano otvorio državni tajnik za turizam g. Zdenko Mičić.

Svaki seminar održava se na određenu temu (“Hrvatska jela: Dalmatinska kuhinja”, “Čokolada”, “Dekoracije od voća i povrća”, “Galantine, paÅ¡tete i mali hladni zalogaji”, “Novi trendovi u svijetskoj kuhinji”, Skulpture od leda itd.), a u cijenu je uključen smjeÅ¡taj, kuharska bluza, sve namirnice, skripta te popratni radni materijal. Cijene seminara variraju zavisno o temi koja se odrađuje.

Svaki seminar traje 3 dana i to u pravilu od ponedjeljka do srijede ili od srijede do petka, a realizira se u 4 radna bloka od po 4 sata.

 

Program seminara je u pravilu:

- dolazak 1. dan do 14 sati.

- rad u kabinetu od 15 do 19 sati, te zajednička večera (sa hranom pripremljenom na seminaru – ukoliko je takva priroda seminara)

- 2. dan rad u kabinetu 9-13 sati, zajednički ručak pa slobodno vrijeme

- rad u kabinetu od 15 do 19 sati

- 3. dan rad u kabinetu 9-13 sati, zajednički ručak te fotografiranje i podjela uvjerenja

 

Za sve informacije o Akademiji HKS-a ili ukoliko želite da Vas obavijestimo o nadolazećim seminarima kontaktirajte nas u ured Saveza na tel. 042/300-022 ili e-mailom hks@kuhar.hr

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO Å VERKO


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski