GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

ČAROLIJA OD POVRĆA

SLAĐANA HERMAN

Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.

PREDJELO 1

Na maslinovom ulju pirjati blanširati špinat sa češnjakom, osoliti, usitniti i ohladiti. Pomiješati sa lagano tučenim jajima, vrhnjem i sirevima. Peći u vodenoj kupelji 20 min na 170C , pokriveno folijom.

SASTOJCI

• 500 g špinata
• 2 režnja češnjaka
• 3 kom jaja
• 200 ml slatkog vrhnja
• 40 g parmezana
• 80 g kozjeg sira

PREDJELO 2

Korjenasto povrće prokuhati, ohladiti, pasirati, pomiješati sa želatinom i graškom. Želatinu napravimo od povrtnog temeljca u koji pomiješamo svježe listiće koromača. Bijelu želatinu napravimo od bešamela i pirea od celera. Složimo u kalup i ohladimo.

SASTOJCI

• 100 g žute mrkve
• 100 g crvene mrkve
• 100 luka
• 100 g koromača
• 100 g pasternjaka
• 2 režnja češnjaka
• 100 g graška
• 6 listića želatine
• 0,2 l vrnja
• 50 g brašna
• muškatni oraščić

PREDJELO 3

Od povrtnog temeljca i pirea od cikle napravimo crvenu želatinu , a od pirea cvjetače bijelu želatinu. Želatinama obložimo kalup koji punimo sa pirem od cvjetače začinjenu kurkumom i grahom, bobom i bučinim košticama koje smo obložili nori algama

SASTOJCI

• 200 g cikle
• 500 g cvjetače
• 6 listića želatine
• 50 crvenog graha
• 50 g boba
• 10 g bučinih koštica
• nori alga
• kurkuma

PREDJELO 4

Pšeničnu krupicu skuhamo u slanoj vodi s maslinovim uljem Pomiješamo sa pireom od buče , želatinom, muškatnim oraščićem i formiramo žličnjake.

SASTOJCI

• 100 g pirea od buče
• 100 g pšenične krupice
• 3 listića želatine
• muškatni oraščić

UMACI

Umak 1
Od korjenastog povrća napravimo umak, začinimo, pasiramo, pomiješamo sa tučenim slatkim vrhnjem.
Umak 2
Majonezu pomiješamo sa senfom, slatkim vrhnjem , soli i bijelim paprom.
Umak 3
Emulzija od maslinovog ulja i bosiljka.

SASTOJCI

PODLOGA OD SIRA

Zamjesiti, rezati i peći 20 min na 170C.

SASTOJCI

• 250 g brašna
• 80 g margarina
• 0,1 l kiselog vrhnja
• ½ jaja
• 150 g sira gaude

CICARE OD POVRĆA

Ostatke povrća od obrade pržimo na sezamovom ulju, ohladimo, zamotamo u vučeno tijesto i pržimo u fritezi.

SASTOJCI


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI