GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Desert od buče i šljive

Predrag Galjevski

 

Predrag Galjevski – Galija – Slatka simfonija od maka, grožđa i čokolade

Slatki složenac

Biskvit od maka napravimo tako da istučemo jaje sa šećerom, dodamo mak, malo ulja, prašak za pecivo, vanilin šećer i pečemo oko 20 minuta na 180 C. Tako isto radimo i biskvit od čokolade samo ne stavljamo mak već kakao u prahu. Prije pečenja namažemo uljani papir, na njega stavimo smjese i pečemo.

Kremu od grožđa pripremimo tako da napravimo džem od grožđa, ohladimo, pa dodamo mlijeko i lagano miješamo dok mlijeko ne zavre. Pustimo da se ohladi. Stavimo listić želatine u smjesu te dodamo šlag koji smo prethodno istukli.

Na isti način radimo kremu od sira, samo stavljamo sir u mlijeko, a kad se ohladi dodamo tučeni šlag i povežemo želatinom.

Složenac pripremamo tako da na biskvit od maka stavimo kremu od grožđa, pa biskvit od čokolade, kremu od sira, biskvit od maka, kremu od grožđa, biskvit od maka i na kraju prelijemo sa bijelom čokoladom koju smo miješali s brusnicama i dekoriramo.

SASTOJCI

  • 3 kom jaja
  • 100 g brašno, T550
  • 25 g šećer
  • 1 pak vanilin šećer
  • 1 pak prašak za pecivo
  • 35 g mak
  • 25 g grožđe, bijelo
  • 35 g sir, kravlji, pomasni
  • 3 listića želatine
  • 3 dl mlijeka
  • 80 g šlag u prahu
  • 35 g kakao u prahu
  • 5 g čokolada, bijela
  • 12 kom brusnice
  • 1 dl suncokretovo ulje
  • 15 g margarin

Slatke kockice od maka i vanilije

Jaja istučemo zajedno sa šećerom sve dok ne dobijemo pjenastu smjesu. Dodamo mak i malo brašna pa stavimo peći na uljani papir oko 15 minuta na 190 C. Za kremu kuhamo žumanjke s mlijekom, dodamo aromu vanilije, vanilin šećer i na kraju želatinu. Kada se malo ohladi dodamo šlag u prahu pa izlijemo na biskvit od maka. Kada se ohladi nalijemo čokoladu koju smo otopili na maslacu. Stavimo u hladnjak da stisne pa dekoriramo karameliziranim bademom.

SASTOJCI

  • 100 g brašno
  • 2 kom jaja
  • 3 pak vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 45 g mak
  • 5 g badem
  • 24 g šećer
  • 1 dl mlijeko
  • 2 kom žimanjak
  • 3 listića želatina
  • 35 g šlag u prahu
  • 0,2 dl koncentrat vanilije
  • 25 g maslac
  • 45 g čokolada za kuhanje

Čokoladne okruglice

Čokoladne kekse sameljemo, dodamo maslac i slatko vrhnje pa od njih oblikujemo okruglice koje punimo zapečenim lješnjacima. Otopimo bijelu čokoladu pa ju prelijemo kao dekoraciju na okruglice.

SASTOJCI

  • 65 g keksi, čokoladni
  • 25 g maslac
  • 20 g preljev od čokolade
  • 3 g lješnjak
  • 15 g čokolada, bijela
  • 5 g šećer
  • 0,5 dl slatko vrhnje

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ