GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

DESERT OD LJEŠNJAKA, KRUŠKE I KAKAA

ROZALIJA NERALIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.

BEZE KOŠARICE

U prohlađeno dodamo 7 dkg maslaca (pjenasto izrađenog), 2 žlice pekmeza od kruške, a u hladnu kremu dodamo 1 dcl čvrsto izrađenog šlaga.

SASTOJCI

• 2 dcl soka od kruške (zakipi)
• 2 jaja
• 4 žlice šećera
• 1 žlica oštrog brašna
• 2 žlice gustina (izmješamo i zakuhamo u sok od jabuke)
• 1 dcl šlaga
• 7 dkg maslaca

DRHTALICA

Kuhamo lagano kockice od krušaka oko 7 min. Pire od krušaka lagano primješamo , dodamo namočenu želatinu, lagano miješajući da se otopi, paziti sa se ne zamuti. Gotovu drhtalicu stresti u kalupe , hladiti preko noći . Nježno vaditi iz kalupa i servirati u beze košarice s kremom od kruške

SASTOJCI

• 4 kruške
• 2 dcl soka od kruške
• 1 dcl prošeka
• 4 žlice šećera
• 1 žličica karamel vanilije
• 1 žličica cvjetnog meda
• 3 dkg želatine

DESERT 2

Očišćene kruške skuhamo i ohladimo. Sve sastojke izmješamo i punimo kuhane kruške sa nadjevom. Umotamo ih u palačinku, zapećemo u pećnici na 5 min na 200C , te kruškice pospemo šećerom u prahu i listićima badema.

SASTOJCI

• 14 kruški
• 5 dcl bijelog vina
• 2 dcl soka od kruške
• 20 dkg šećera
• korica od limuna
• 2 vanili šećera
• kandirana kora od naranče
• 20 dkg mljevenih lješnjaka
• 10 dkg usitnjenih kakao intergralnih keksi
• 1,25 dcl mlijeka
• 5 dkg smeđeg šećera

PALAČINKE

Izmješati sastojke te peći palačinke.

SASTOJCI

• 3 jaja
• 0,5 l mlijeka
• 0,5 dcl ruma
• žličica cimeta
• 3 žlice šečera
• 1 vanili šećer
• kandirani ananas u prahu
• glatko brašno

DEKORACIJE

Izradimo tijesto, izvučemo sitne rezance, te od njih oblikujemo prstenje. Peći 7 min na 170C.
Čokoladne dekoracije: corveture otopimo i na silikonskoj šabloni izvučemo željene oblike.
Umak od ribizla.

SASTOJCI

• 1 jaje
• 10 dkg glatkog brašna
• 1 žlica šećera u prahu
• 10 dkg corveture


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO