GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

FILE ORADE OBLOŽEN PATLIĐANOM NA PIREU OD MRKVE S UMAKOM OD BIJELOG VINA

TOMISLAV KARAMARKO

Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.

FILE ORADE OBLOŽEN PATLIĐANOM NA PIREU OD MRKVE S UMAKOM OD BIJELOG VINA

Od korjenastog povrća , ribljih kostiju i začina kuhati temeljac. Dio ribljih filea rezati na trake, prekriti smjesom od ribljeg mesa, jaja, vrhnja i obložiti listićima tikvice, poširati u ribljem temeljcu.
Patliđan narezati na tanke ploške , prepeči na roštilju, premazati ribljom smjesom, u sredinu staviti komad ribljeg filea, zarolati i zapeći.
Papriku peći na tavi , oguliti, samljeti, začiniti i njome prekriti manji file orade, lagano zapeći. Temeljac u kojem se poširala riba reducirati s bijelim vinom, legirati vrhnjem, začiniti i lagano prokuhati. Dodati pire od žute paprike.
Mrkvu i krumpir kuhati u posoljenoj vodi, propasirati , dodati đumbir, još malo začiniti i servirati uz ribu.

Mini rajčicu narezati, očistiti od koštice. Prepržiti luk na maslinovom ulju, dodati rajčice i lagano pirjati zaljevajući temeljcem.

SASTOJCI

• 5 kg orade
• 2 dcl bijelog vina
• 300 g tikvica
• 300 g patliđana
• 1 kg mrkve
• 300 g korjenastog povrća
• 300 g paprike
• 1 dcl maslinova ulja
• 200 g mini rajčice
• 3 kom jaja
• 2 dcl vrhnja
• 5 g soli
• 3 g papra
• 2 g mljevenog đumbira
• 25 g češnjaka
• 10 g peršina
• 500 g krumpira


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ