GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Glavno jelo od svinjskog buta, vina i žitarica

Željko Bešenić

Svinjetina na zdrav način

Mesno jelo 1

Od svinjskog buta narežemo odreske koje potučemo i začinimo. Proso kuhamo s pancetom. Na marinirani odrezak stavimo farsu od piletine, proso i crvenu papriku. Zarolamo i pečemo u foliji. Pred kraj pečenja roladu premažemo masom od bjelanjaka i parmezana, pospemo kus kusom i zapečemo.

SASTOJCI

  • 1 kg svinjski but
  • 0,2 kg pileće mljeveno meso
  • 0,06 kg panceta
  • 0,24 kg proso
  • 0,12 kg kelj
  • 0,12 kg crvena paprika
  • 2 kom bjelanjak
  • 0,20 kg parmezan
  • 0,12 kg kus kus
  • sol
  • papar

Mesno jelo 2

Od svinjskog buta narežemo odreske, potučemo i začinimo. Mrkvu i tikvicu narežemo na rezance, začinimo i pomješamo s bjelanjkom. Dobivenim natjevom punimo odreske i pečemo u foliji.

SASTOJCI

  • 1,20 kg svinjski but
  • 0,24 kg mrkva
  • 0,24 kg tikvica
  • 2 kom bjelanjak
  • sol 
  • papar

Prilog 1

U kipuću slanu vodu stavimo maslac i lagano ukuhamo kukuruznu palentu. Kuhamo na laganoj vatri nekoliko minuta.

SASTOJCI

  • 0,36 kg palenta
  • 0,12 kg maslac
  • sol
  • voda

Prilog 2

Maslac otopimo i na njemu pirjamo povrće narezano na trakice. Začinimo i poslužimo.

SASTOJCI

  • 0,12 kg luk, mladi
  • 0,12 kg paprika, crvena
  • 0,12 kg paprika, žuta
  • 0,12 kg paprika, zelena
  • 0,12 kg kukuruz Å¡ećerac
  • maslac sol  i papar

Prilog 3

Rižu skuhamo u povrtnom temeljcu.

SASTOJCI

  • 0,24 kg riža, smeđa
  • temeljac od povrća

Umak od češnjaka

Na maslacu napravimo svjetlu zapršku i zalijemo vrhnjem za kuhanje. Dodamo usitnjeni češnjak i kuhamo na laganoj vatri.

SASTOJCI

  • 0,10 kg braÅ¡no
  • 0,10 kg maslac
  • 0,2 l vrhnje za kuhanje
  • 0,06 kg čeÅ¡njak
  • sol i papar

Umak od vina

Sve sastojke pomiješamo i kuhamo na pari dok se ne zgusne.


SASTOJCI

  • 0,2 l vino
  • 0,05 kg Å¡ećer
  • 2 kom žumanjak

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO Å VERKO


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ