GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

GLAVNO JELO

ROZALIJA NERALIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja”

MESNO JELO

Šnicle lagano potući i začiniti, premazati farsom od purećeg mesa i kopriva, zarolati, roladu umotati u foliju, peći 180C oko 20 min.
Nasjeckane koprive dodati u faširano pureće meso , dodati dvije žlice krušnih mrvica , namočiti u vrhnje za kuhanje i jedno jaje, izraditi jednoličnu smjesu kojom punimo šnicle.
Ružu narežemo na medaljone, nježno zapečemo sa obadvije strane. Podlijemo vinom, dodamo korijenasto povrće , na laganoj vatri kuhamo dok meso ne omekša. Povrće usitnimo u blenderu, propasiramo i doradimo za umak.

SASTOJCI

• 1 40 kg ruže svinjetine
• 80 dkg šnicla
• 50 dkg purećeg faširanog mesa
• 30 dkg sjeckanih blanširanih kopriva
• 1 jaje
• vrhnja za kuhanje
• 3 žlice mrvica
• 30 dkg korijenastog povrća
• 3 dcl bijelog vina
• sol
• papar

NABUJAK OD CVJETAČE

Cvjetaču skuhamo na mlijeku, kuhanu procijedimo , usitnimo, dodamo jaje, griz, kuhani grah, kukuruz, sve sastojke promiješamo , začinimo i punimo stabiljke poriluka. Zalijemo smjesom royal ( sol, 3 jaja, mlijeko i vrhnje za kuhanje izmješamo) te pečemo u pećnici na 200C, 20 min.

SASTOJCI

• 50 dkg cvijetače
• 3 dcl mlijeka
• 8 dkg kukuruza
• 7 dkg crvenog graha
• 2 žlice griza
• 1 jaje
• stabiljke poriluka

PIRE OD BATATA

Krumpir skuhamo, izradimo pire uz dodatak maslaca i muškatnog oraščića, radimo žličnjake, dresiramo bućinim uljem.

SASTOJCI

• 30 dkg batata
• 5 dkg maslaca
• 0,02 bućinog ulja

KROKETI OD DIVLJE RIŽE

Rižu skuhati, dodati joj povrće, kruh namočen u mlijeku, peršin, izvaljati valjuške, i pohati na bečki s bademima

SASTOJCI

• 6 dkg sitno kosanog luka i mrkve
• 2 jaja
• 0,3 dkg kosanog peršina
• 10 dkg posušenog kruha
• 0,05 dcl kipućeg mlijeka
• 0,50 divlje riže


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI