GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Gratinirana juha od graška

Tomislav Karamarko

Rad sa natjecanja Državnog prvenstva kuhara 2009. U kategoriji „Meni od 4 slijeda“ natjecatelji su imali 90 minuta da od zadanih namirnica osmisle juhu, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a onda isto i pripreme u zadanom vremenu.

GRATINIRANA JUHA OD GRAÅ KA

Grašak samljeti zajedno sa ostalim kuhanim povrćem, začiniti i podijeliti na dva dijela. Jedan dio legirati s vrhnjem, a u drugi dodati sjemenke i orah. Od brašna, vode i maslaca napraviti prhko tijesto, oblikovati ga u košaricu i zapeći. U košaricu uliti juhu sa sjemenkama, posuti Gaudom i gratinirati. Dodati ostatak juhe.

SASTOJCI

Sastojci za 3 porcije:

  • 400 g graÅ¡ak
  • 50 g mrkva
  • 50 g poriluk
  • 100 g cvjetača
  • 5 g čeÅ¡njak
  • 100 g vrhnje
  • 10 g sjemenke bundeve
  • 10 g orah
  • 5 g sezam
  • 100 g braÅ¡no
  • 50 g sir Gauda
  • 100 g butternut tikvica
  • 30 g maslac

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ