GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

HLADNA PLATA OD POVRĆA

ŽELJKO KUKUČKA

Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u PrimoÅ¡tenu 2010.

HLADNA PLATA OD POVRĆA

Priprema 1
Brokulu kuhamo, napravim pire i umiješamo sirni namaz, začine i želatinu. Dio mrkve narežemo i blanširamo. Drugio dio mrkve skuhamo, razradimo u multipraktiku i protisnemo kroz fino sito te dodamo sirni namaz, želatinu i začine. Ostatak sirnog namaza izradimo u s pjenicu te dodamo konzervirani grah , želatinu i začine. U kalup slažemo blanširanu mrkvu, u tankom sloju pire od brokule, zatim pire od mrkve i na kraju pjenicu od sirnog namaza i graha. Kalup stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.

Priprema 2 – suza
Pire od brokule protisnemo kroz sito , dodamo sirni namaz, začine i želatinu. Špinat kuhamo, povežemo s bešamelom , razradimo u multipraktiku i protisnemo kroz fino sito. Žutu mrkvu skuhamo, razradimo u multipraktiku, pritisnemo kroz fino sito te

dodamo sirni namaz, začine, kurkumu i želatinu. Na podlogu slažemo sloj pirea od brokule, zatim pjenicu od sira , potom špinat s bešamelom i završimo sa žutom mrkvom. Stavimo u hladnjak da se dobro ohladi i oblikujemo suze.

Priprema 3 – kuglice
Artičoku izradimo u multipraktiku ,dodamo mozzarelle i začinimo. Oblikujemo kuglice koje uvaljamo u sezam. Od šumskog voća napravimo umak. Prokulice, šparoge, timijan i list od krumpirovog tijesta koristimo za dekoraciju.

SASTOJCI

• 0,15 kg brokule
• 0,30 kg mrkve
• 0,10 kg šparoga
• 0,05 kg prokule
• 0,10 kg žute mrkve
• 0,10 kg špinata
• 0,15 kg šparoga
• 0,15 kg artičoka
• 0,10 konzerviranog graha
• 0,80 kg sirnog namaza
• 0,15 kg mozzarelle
• 0,15 kg šumskog voća
• 0,10 l mlijeka
• 0,05 kg brašna
• 0,03 maslaca
• 0,15 l slatkog vrhnja
• sezam, đumbir, kurkuma, timijan
• češnjak, sol, papar
• 10 listića želatine
• list krumpirovog tijesta


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ