GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

HLADNA PLATA OD PURETINE

Rozalija Neralić

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

 

Å ARENA PAÅ TETA

Puretinu skuhamo, ohladimo i razradimo u multipraktiku uz dodatak maslaca, konjaka i začina. Masu protisnemo kroz fino sito i lagano umješamo tučeno vrhnje. Masu podijelimo na 2 dijela. U 1. dio umiješamo pire od brokule. Trokutasti kalup obložimo žutom mrkvom, punimo do pola, zatim stavimo rolicu od puretine i blitve, napunimo do vrha i ostavimo da se hladi. Tikvice i mrkvu blanširamo i narežemo na tanke trake, te ih naizmjenično slažemo na foliju. Foliju uložimo u polu-okrugli kalup i punimo ga do pola bazom od puretine uz dodatak kurkume i vlasca, zatim uronimo masu iz trokutastog kalupa i dopunimo polu -okrugli kalup do vrha. Ostavimo da se stegne.

SASTOJCI

900 g purećih prsa
1 l pilećeg temeljca
vlasac, kopar, timijan
0,03 l konjaka
0,15 l slatkog vrhnja
150 g maslaca
100 g tikvica
200 g mrkve
malo kurkume i tabasca
100 g žute mrkve
2 lista blitve
masline
krem sir izrađen sa crvenom sitnom mljevenom paprikom

PUREĆA ROLADA

Od jednog dijela puretine napravimo tanke odreske , začinimo ih, mariniramo konjakom. Od ostatka mesa napravimo pjenice, dodamo slatko vrhnje, začine, limunov sok, 2 bjelanjka, to sve protisnemo kroz sito i razdjelimo u 2 dijela. U 1. dio umješamo pire od brokule, a u 2. dio bučine sjemenke. Odreske položimo na foliju, premažemo nadjevom od brokule, na to stavimo listove alge, i potom nadjev sa sjemenkama. Čvrsto zarolamo i kuhamo na pari.

SASTOJCI

500 g purećih prsa
2 dcl slatkog vrhnja
100 g pirea od brokule
mažuran, timijan, ružmarin
limunov sok
češnjak, sjemenke buče
3 lista suhe alge
malo konjaka
2 bjelanjka

ZELENA ROLADA

Od jaja, brašna i špinata ispeći biskvit. Izraditi sir, premazati biskvit, posipati povrće, naribati dimljeni sir i zarolati u roladu.
Dekoracija – lučica, mrkva, mini rajčica i grah, listić salate.

SASTOJCI

4 jaja
4 žlice oštrog brašna
1 p.p.
5 žlica sjeckanog špinata
200 g ABC krem sira
100 g kiselog vrhnja
sol, papar
200 grama miks povrća
100 g dimljenog kravljeg sira

UMAK OD NARANČE

Rastopimo šećer, dolijemo sok od naranče i iskuhavamo do željene gustoće.

SASTOJCI

100 g šećera
sok od 2 naranče


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO Å VERKO


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski