GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

HLADNA PLATA

ROZALIJA NERALIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.

HLADNA PLATA

Kunića potopljenog u marinadi držimo jedan sat u hladnjaku. Ocijeđenog i obrisanog mariniranog kunića popržimo na ulju , dodamo povrće, podlijemo vinom, kuhamo dok ne omekša. Kuhano meso od kunića odvojimo od kosti, usitnimo u multipraktiku, propasiramo kroz fino sito i podijelimo na 3 dijela.
Prvi dio paštete – 15 dkg suhih svinjskih rebara skuhamo , usitnimo u multipraktiku, dodamo 10 dkg maslaca, propasiramo kroz fino sito. File kunića očistimo od žilica, otvorimo i lagano potučemo, premažemo farsom paštete od suhih rebara, stavimo algu i šparogu, zarolamo i zamotamo u aluminijsku foliju, pećemo u pećnici na 170C. U meso kunića dodamo pjenasto razrađen maslac i začine. Slažemo u kalup, napravimo farsu od mesa suhih rebara, uronimo file kunića i paštetu hladimo preko noći.

SASTOJCI

• 3 kg kunića
• 10 dkg papra
• 5 lovor lista
• ružmarin, kadulja
• sol
• 5 režnja češnjaka
• 10 dkg crvenog luka
• 0,5 l crnog vina
• 15 dkg maslaca
• prstohvat crvene paprike
• meso suhih svinjskih rebara
• nori alga
• žlica vinjaka
• 2 lista želatine

PJENICA

Propasiranom mesu kunića dodamo žlicu maslinova ulja i dcl vrhnja za šlag, začinimo i izrađenu pjenicu izlijemo u četvrtasti oblik. Kada se stegne na pola zalijemo pjenicu želeom od marelice ( 30 dkg marelica skuhamo sa 10 dkg šećera. Pasiramo, dolijemo vode do 3,5 dcl, i 3 dkg želatine). Jedan dio pjene izlijemo na foliju u obliku valjka , stavimo lučice (prokuhane u vodi i octu) , kada se stegne , lučice slažemo na žele od ribizla (30 dkg ribizla, 10 dkg šećera, kuhane pasirati , dodati tekućine do 3,5 dcl, 3 dkg želatine, i kuhati do željene gustoće) i biskvitnu podlogu od mrkve.

SASTOJCI

• meso kunića (propasirano)
• žlica maslinovog ulja
• 1 dcl vrhnja za šlag
• 30 dkg marelica
• 30 dkh ribizla
• 20 dkg šećera
• 6 dkg želatine

BISKVIT OD MRKVE

Sve sastojke sjedinimo u jednoličnu masu i ispečemo biskvit na 200C, 20 min.

Kocke od špinata ( 7 dkg maslaca, 2 žlice sjeckanog peršina)
Umak od marelica, umak od ribizla

SASTOJCI

• 3 jaja
• ½ pecilnog praška
• 3 žlice oštrog brašna
• 1 čvrsti jogurt
• 5 žlica pirea od mrkve
• špek (narezan na sitne kockice , prepržen i posušen od masnoće)


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ