GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hladno predjelo od piletine

Slađana Herman

Rad sa natjecanja HKK „Medeno srce Zagreba“ 2011. godine

Dimljena piletina:

Dimljenu piletinu prokuhamo, stavimo u multipraktik, dodamo otopljeni maslac, vrhnje, konjak i želatinu. Dio odvojimo i pomiješamo s blanširanim i pasiranim špinatom i svježim češnjakom. Listove kelja blanširamo pa na njih položimo dio dobivene pjenice i ovčji sir. Složimo sve u kalup i obložimo sa mrkvom i ostalom pjenicom.

SASTOJCI

  • 500 g dimljena piletina
  • 100 g Å¡pinat
  • 50 g kelj, svježi
  • 50 g mrkva
  • 100 g ovčji sir, tvrdi
  • 4 listića želatina
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 0,03 l konjak
  • 100 g maslac
  • čeÅ¡njak

Čudo od sira

Od svježeg sira, špinata i sjemenki suncokreta napravimo omotač. Dodamo Mascarpone i pomješamo sa želatinom. U kalup slažemo dimsi i kravlji sir koji smo pomješali sa češnjakom i mljevenom crvenom paprikom, maslinama, kaparima, mrkvom i mahunama. Prelijemo Mascarponeom.

SASTOJCI

  • 300 g mascarpone sir
  • 50 g dimsi sir
  • 300 g svježi kravlji sir
  • 100 g masline
  • 30 g kapare
  • 50 g mrkva
  • 50 g mahune
  • 50 g sjemenke suncokreta
  • 100 g Å¡pinat
  • 5 listića želatina
  • 2 režnja čeÅ¡njak
  • 10 g crvena paprika, mljevena

Terina od piletine

Od brašna, jaja, maslaca i soli zamijesimo tijesto kojim obložimo kalup. Pileći karabatak grubo sameljemo, a prsa i gušćju jetru narežemo na trake. Na tijesto naizmjenično slažemo sve sastojke. Sve obložimo tijestom i pečemo 50 minuta na 170 C. Kad se ohladi zalijemo aspikom od dimljene piletine.

SASTOJCI

  • 200 g pileći karabatak
  • 150 g pileća prsa
  • 100 g gušćja jetra
  • 30 g pistacije
  • 30 g Å¡paroge
  • 30 g bundeva
  • 300 g braÅ¡no
  • 80 g maslac
  • 2 kom jaja
  • 0,03 l konjak

Predjelo IV

Od ostataka piletine i gušćje jetre napravimo farsu koju premažemo preko kože koju smo skinuli s pilećih prsa. Dodamo mahunu i blitvu pa zarolamo i pečemo u foliji 10 minuta. Maknemo foliju i pečemo dodatnih 10 minuta na 180 C.

SASTOJCI


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI