GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

HLADNO PREDJELO OD POVRĆA

FRANE SOŽA

Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.

PJENICA OD GRAHORICA U ASPIKI OD POVRĆA

Skuhati žitarice posebno svaku i posebno izmiksati i dodavati maslac, vrhnje, rastopljenu želatinu i začine. U kalup slagati red pirea od graška pa red graha i red leće.

SASTOJCI

  • 500 g graška
  • 300 g leće
  • 300 g crvenog graha
  • 200 g maslaca
  • 100 g želatine
  • 500 ml vrhnja
  • 200 g korjenastog povrća

SALAMA OD SOJE I TOFU SIRA

U soja mlijeko stavimo tofu sir koji smo prethodno malo prepržili na roštilju, dodamo rastopljenu želatinu, stavimo u kalup i ohladimo.

SASTOJCI

• 500 ml soja mlijeka
• 300 ml tofu sira
• 100 g želatine

PUNJENA TIKVICA SA KRUMPIROM I POVRĆEM

Tikvicu izbušimo, a krumpir skuhamo i napravimo pire u koji dodamo povrće i maslac. Skuhamo tikvu i punimo krumpirom.

SASTOJCI

• 300 g tikvica
• 500 g krumpira
• 100 g mrkve
• 100 g crvenog graha
• 50 g graška
• 100 g brokule
• 150 g maslaca

TROKUT OD SIRA I POVRĆA

Od sira napravimo pjenicu koju podijelimo na dva dijela, u jedan dio dodamo mljevenu svježu papriku a u drugi povrće. Poriluk blanširamo i njime obložimo kalup. U kalup prvo stavljamo pjenicu od sira i paprike a poslije stavimo trokut koji smo obložili sa blitvom i sirom sa povrćem.

Umak od jogurta i meda
Umak vinegret

SASTOJCI

• 400 g sira mascarpone
• 4 lista blitve
• 1 kom crvene paprike
• 200 g boba
• 100 g mrkve
• 100 g graha crvenog
• 250 g poriluka


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ