GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

JESENSKA ŠETNJA

SNJEŽANA BLAŽIČKO

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

GLAVNO JELO

Od jednog dijela puretine načiniti odreske, potucati ih, posložiti te premazati topljenim sirom, paprikom koju smo prethodno opekli i ogulili te narezali na trakice, te mozzarellom i pireom od špinata koji smo začinili bijelim lukom i solju. Sve zajedno srolati i peći u foliji. Hladno ukrasiti listovima blanširanog porilka.
Drugi dio: buću oguliti, očistiti od sjemenka, narezat na kocke i kuhati , te propasirat. Dodati želatine te ostaviti da se stegne. Puretinu narezati na kockice, popirjati na luku, začiniti, rashladiti te samljeti u multipraktiku. dodati slatko vrhnje i želatinu. Meso puniti u kalup u koji smo prethodno stavili želirani pire od buće. Na to dodamo blanširane listove kelja te brokulu.
Grah skuhati : bijeli grah propasiramo, začinimo i dodamo slatko vrhnje i želatinu. Crveni složimo naterinu načinjenu od bijelog.
Umak: vrhnje razrijediti, začinit, dodati sitno kosani vlasac.
Uz to servirati listove matičnjaka i ukras od tijesta.

SASTOJCI

1,20 kg purećih prsa
40 g topljenog sira
30g mozzarelle
45 g špinata
70 g crvene paprike
10 g kelja
50 g brokule
100 g buće hokaida
5 g crvenog luka
bijeli luk
sol, papar
2 dcl vrhnja, želatina
100 g bijelog graha
90 g crvenog graha
28 g poriluka
10g vlasca
1,5 dcl vrhnja

PREDJELO

Puretinu mariniramo u bijelom vinu sa mrkvom, pistacijom, češnjakom i lukom.
Pustimo da odleži 24h. Stavimo puretinu i povrće posebno. Oblažemo kalup sa svinjskom mašću, te punimo dobivenu smjesu od mesa i povrća koju smo povezali s jajima.
Od povrća i kosti napravimo temeljac i dodamo želatinu. Želiramo.

SASTOJCI

1,25 kg puretine bez kosti
120 g pistacio
50g češnjaka
100 g luka
200 g mrkve
300 g bijele pancete
3 dcl bijelog vina
12 listova želatine
100 g purećih kosti
100 g korijenastog povrća

ĐEM OD CIKLE

Sve navedene sastojke zajedno kuhati. Tek kad voda ispari protisnemo u kašu.

SASTOJCI

1 kg cikle
1,2 l vode
100 g gorčice
130 g šećera
2,5 g soli
1 g papra
150g maslaca

ŽELE

Napravimo kašu od malina, a posebno sirup koji dobijemo od 400 g vode i 200 g šećera, te dobijemo rastopljenu želatinu i ohladimo.
Brioš režemo na prutiće te ga prepećemo na roštilju.

SASTOJCI

400 g maline
15 g želatine
1kg brioš
5 kom naranča


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI