GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

JESENSKI GOSPODIN KUNIĆ

SNJEŽANA BLAŽIČKO

Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.

JESENSKI GOSPODIN KUNIĆ

Iskoštenog kunića staviti u marinadu . Jetrica u mlijeko. Jedan dio mariniranih leđa potucamo, posolimo, popaprimo , te punimo nadjevom koji smo načinili tako što smo jetrica izrezali na manje komade i popirjali na luku. Za to vrijeme smo žemljice namočili u mlijeko , istisnuli ih i dodali jetrici, te popirjali. Pirjanu jetricu zajedno sa svim dodacima samljeti u blenderu . Samljevenoj masi dodati jaje i kuhani grašak, sve začiniti i izmješati te puniti. Meso kunića zarolati, obložiti hamburgerom, te zamotati u foliju i peći u pećnici dok središte hrane ubodnog termometra ne postigne temperaturu od 75C. Mrkvu skuhamo, propasiramo, te dodamo želatine. Želirano režemo na trake i stavljamo u kalup. Listove kelja blanširamo. Meso kunića izrežemo na kockice , pirjamo na luku, začinimo, rashladimo i sameljemo u multipraktiku , propasiramo, dodamo slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Meso punimo u kalup i umećemo blanširane listove kelja i žele od mrkve.
Prokulicu i baby mrkvu skuhamo te hladno želiramo. Od tijesta načinimo listove i priložimo uz predjelo . Ukrasimo želiranom salatom.
Umak – vrhnje, majoneza, kiseli krastavac

SASTOJCI

• 1,20 kg mesa kunića (iskoštenih leđa)
• 0,05 kg crvenog luka
• 0,20 kg jetrice od kunića
• 0,08 kg graška
• 0,10 kg hamburgera
• 2 žemljice
• 1 jaje
• 0,03 kg maslaca
• 0,2 dcl slatkog vrhnja
• 0,10 dkg baby mrkve
• 0,14 kg prokulica
• salata
• želatina


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski