GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

JESENSKI SLO┼ŻENAC

MARKO JOVANOVI─ć

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

MESNO JELO 1

Meso nare┼żemo za roladu, na to poslo┼żimo slaninu, sir i namo─çene suhe vrganje. Roladu za─Źinimo, uvaljamo u bra┼íno, umu─çena jaja i kru┼íne mrvice te ispr┼żimo u fritezi, nare┼żemo i serviramo.

SASTOJCI

700 svinjskog filea
200 g sira Dimsi
100 g slanine
80g suhih vrganja
60 g brašna
3 kom jaja
100 g krušnih mrvica
13 g soli
6 g papra
2 dcl ulja

MESNO JELO 2

Dio mesa nare┼żemo za roladu, a ostatak sameljemo, dodamo jaja, vrhnje i crvenu papriku, zamotamo roladu i za─Źinimo , oblo┼żimo panecetom i pe─Źemo u kalupu. Ispe─Źenu roladu nare┼żemo i serviramo.

SASTOJCI

700 g svinjskog filea
200 g pancete
4 kom jaja
2 dcl vrhnja
15 g mljevene slatke crvene paprike
12 g soli
5 g papra

MESNO JELO 3

Meso nare┼żemo na ┼ínite te oblikujemo u krugove, za─Źinimo i ispe─Źemo na ro┼ítilju. Skuhamo mrkvu i gra┼íak posebno, napravimo pire sa bra┼ínom, maslacem i jajima. Poslo┼żimo u 2 pleha, zape─Źemo, i┼íehtamo krugove te sla┼żemo red mesa, red gra┼íka, meso, mrkva i opet meso te poslu┼żimo.

SASTOJCI

600 g svinjskog filea
300 g graška
300 g mrkve
6 kom jaja
100 g brašna
15 g soli
6 g papra
20 g maslaca

PRILOG 1

500 g bra┼ína i jaja izmije┼íamo, razvaljamo i re┼żemo pravokutnike. Na maslacu popr┼żimo luk i pancetu , dodamo gljive, ─Źe┼ínjak, za─Źinimo, dodamo per┼íin i skuhamo umak. Od maslaca i 100 g bra┼ína sa mlijekom napravimo be┼íamel umak. Poslo┼żimo u tepsiji red tjestenine, red umaka od gljiva i be┼íamela dok se sve ne potro┼íi, na vrhu je be┼íamel na koji se posipa parmezan, ispe─Źe se, nare┼że i poslu┼żi.

SASTOJCI

600 g brašna
50 kom jaja
600 g miješanih gljiva
100 g pancete
50 g maslaca
20 g luka
5 g ─Źe┼ínjaka
10 g soli
4 g papra
5 g peršina
2 dcl mlijeka
30 g parmezana

PRILOG 2

Mandarine ogulimo i o─Źistimo od ko┼żica, napravimo smjesu od jaja, piva i bra┼ína, za─Źinimo, uvaljamo kri┼íke mandarina, ispr┼żimo i poslu┼żimo.

SASTOJCI

700 g mandarina
2 kom jaja
1 dcl piva
60 g brašna
5 g soli
2 dcl ulja

UMAK

Vino sa ┼íe─çerom i koricom cimeta reduciramo do ┼żeljene gusto─çe

SASTOJCI

4 dcl crnog vina
100 šećera
korica cimeta


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ┼ŻELJKO KUKU─îKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C02 - Snjezana Bla┼żi─Źko - 04

Autor: SNJE┼ŻANA BLA┼ŻI─îKO