GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

JESENSKI SLOŽENAC

MARKO JOVANOVIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

MESNO JELO 1

Meso narežemo za roladu, na to posložimo slaninu, sir i namoćene suhe vrganje. Roladu začinimo, uvaljamo u brašno, umućena jaja i krušne mrvice te ispržimo u fritezi, narežemo i serviramo.

SASTOJCI

700 svinjskog filea
200 g sira Dimsi
100 g slanine
80g suhih vrganja
60 g brašna
3 kom jaja
100 g krušnih mrvica
13 g soli
6 g papra
2 dcl ulja

MESNO JELO 2

Dio mesa narežemo za roladu, a ostatak sameljemo, dodamo jaja, vrhnje i crvenu papriku, zamotamo roladu i začinimo , obložimo panecetom i pečemo u kalupu. Ispečenu roladu narežemo i serviramo.

SASTOJCI

700 g svinjskog filea
200 g pancete
4 kom jaja
2 dcl vrhnja
15 g mljevene slatke crvene paprike
12 g soli
5 g papra

MESNO JELO 3

Meso narežemo na šnite te oblikujemo u krugove, začinimo i ispečemo na roštilju. Skuhamo mrkvu i grašak posebno, napravimo pire sa brašnom, maslacem i jajima. Posložimo u 2 pleha, zapečemo, išehtamo krugove te slažemo red mesa, red graška, meso, mrkva i opet meso te poslužimo.

SASTOJCI

600 g svinjskog filea
300 g graška
300 g mrkve
6 kom jaja
100 g brašna
15 g soli
6 g papra
20 g maslaca

PRILOG 1

500 g brašna i jaja izmiješamo, razvaljamo i režemo pravokutnike. Na maslacu popržimo luk i pancetu , dodamo gljive, češnjak, začinimo, dodamo peršin i skuhamo umak. Od maslaca i 100 g brašna sa mlijekom napravimo bešamel umak. Posložimo u tepsiji red tjestenine, red umaka od gljiva i bešamela dok se sve ne potroši, na vrhu je bešamel na koji se posipa parmezan, ispeče se, nareže i posluži.

SASTOJCI

600 g brašna
50 kom jaja
600 g miješanih gljiva
100 g pancete
50 g maslaca
20 g luka
5 g češnjaka
10 g soli
4 g papra
5 g peršina
2 dcl mlijeka
30 g parmezana

PRILOG 2

Mandarine ogulimo i očistimo od kožica, napravimo smjesu od jaja, piva i brašna, začinimo, uvaljamo kriške mandarina, ispržimo i poslužimo.

SASTOJCI

700 g mandarina
2 kom jaja
1 dcl piva
60 g brašna
5 g soli
2 dcl ulja

UMAK

Vino sa šećerom i koricom cimeta reduciramo do željene gustoće

SASTOJCI

4 dcl crnog vina
100 šećera
korica cimeta


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski