GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Juha od graška s žličnjakom

Anđelko Levanić

Rad sa natjecanja Državnog prvenstva kuhara 2009. U kategoriji „Meni od 4 slijeda“ natjecatelji su imali 90 minuta da od zadanih namirnica osmisle juhu, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a onda isto i pripreme u zadanom vremenu.


Juha od graška s žličnjakom

Od mrkve, luka, cvjetače, poriluka, graška i krumpira napraviti temeljac. Na maslacu zapržiti brašno, podliti temeljcem, pa dodati pasirani grašak. Žličnjak napravimo tako da skuhamo krumpir, izgnječimo ga, dodamo mu svježi bosiljak, pola jaja, brašno, sol i papar. Žličnjak dodamo u juhu pa legiramo vrhnjem i žumanjkom. 

SASTOJCI

Sastojci za 3 porcije:

  • 100 g grašak
  • 50 g maslac
  • 50 g brašno, glatko
  • 2 kom jaje
  • 30 ml vrhnje
  • 200 g krumpir
  • 100 g mrkva
  • 150 g luk
  • 100 g rajčica
  • 100 g cvjetača
  • 100 g poriluk


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO