GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Kolač od kestena i čokolade

DAMNJAN DRAGANIĆ

RAD SA NATJECANJA II KOLO, KUP ČAKOVEC

KolaKesten biskvit

Istučemo bjelanjak u čvrsti snijeg pa dodamo žumanjke. Polako dodajemo med, kesten pire i rum. Smjesu istresemo u pleh i pečemo na 170°C.

SASTOJCI

- 500 g kesten pirea
- 6 bjelanjaka
- 2 žumanjka
- 3 žlice meda
- 1 žlica ruma

Krema od kestena

Žumanjke izmiješamo sa obje vrste šećera i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavimo da se kuha. Želatinu namočimo i ostavi o da nabubri. Kad mlijeko zakuha dodamo žumanjke i kuhamo na laganoj vatri. Dodamo kesten pire i namočenu želatinu te presipamo u drugu posudu i ostavimo da se ohladi. Vrhnje istučemo u šlag te mu dodamo ohlađenu kremu od kestena.

SASTOJCI

- 4 dl mlijeka
- 6 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g kesten pirea
- 20 g želatine
- 500 g vrhnja za šlag

Mus od bijele čokolade

Čokoladu rastopimo, istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg, vrhnje u čvrsti šlag, a žumanjke tučemo na pari sa šećerom. Kad se šećer otopi dodamo čokoladu, bjelanjke i na kraju šlag te sve dobro promiješamo.

SASTOJCI

- 200 g čokolade
- 200 g vrhnja za šlag
- 110 g šećera
- 4 žumanjka
- 4 bjelanjka
- 1 vanilin šećer
- Rum (po želji)


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ