GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

MORSKA PRIČA

SLAĐANA HERMAN

Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u PrimoÅ¡tenu 2010.

MORSKA PRIČA

Glavno jelo 1
Pola filea orade sa kožom premažemo farsom , posložimo blitvu i bob, zarolamo i zamotamo u foliju, i kuhamo u ribljem temeljcu 10 min, serviramo sa pjenicom od limuna.

Pjenica od limuna
0,2 l bijelog vina, reduciramo na 1/3, žumanjak mutimo na pari, dodamo reduciramo vino , malo soka i korice od limuna.

Glavno jelo 2
Na četvrtinu filea orade bez kože stavimo mariniranu kozicu , zarolamo, pričvrstimo čačkalicama, kratko popržimo na maslinovom ulju, zalijemo temeljcem, vrhnjem, reduciramo i na kraju dodamo maslac i crnu ikru.

Glavno jelo 3
Na četvrtinu filea orade bez kože stavimo list blitve i farsu od ribe pomiješanu sa sjeckanim dagnjama koje smo marinirali u vinu. Zarolamo, zamotamo u aluminijsku foliju i pećemo 15 min na 170C. Serviramo sa pjenicom od mirisne soli.

Pjenica od mirisne soli
Bjelanjak tučemo sa soli i ružmarinom, zapećemo u pećnici 5 min.

Prilog 1
Prosenu kašu pržimo na maslinovom ulju sa češnjakom, zalijemo ribljim temeljcem i na kraju dodamo pržene sjemenke suncokreta, sezama i parmezan. Korjenasto povrće narežemo na sitne kockice i kratko sotiramo na maslinovom ulju. Patliđan režemo na kolutove i kratko popržimo. Naizmjenično slažemo sloj sotiranog povrća, patliđana i prosene kaše. Jelo garnirati kuhanom mrkvom, brokulom, maslinama punjenim ribljom farsom i crnom ikrom u tempuri, jedrima od parmezana.
Umak – riblje kosti pržimo 15 min na 200C u pećnici. Kosti stavimo u lonac, zalijemo vinom i ribljim temeljcem, dodamo korjenasto povrće i pire rajčicu. Kad je kuhano procijedimo i reduciramo do željene gustoće.

Prilog 2
Na maslinovom ulju lagano ispržiti češnjak, dodati blitvu. prokuhati u temeljcu. Na kraju dodati suncokretove sjemenke i prženi sezam.

SASTOJCI

• 300 g orade
• 800 g blitve
• 100 g očišćenih kozica
• 0,2 l vrhnja za kuhanje
• 100 g maslaca
• 1 žličica crne ikre
• 100 g dagnji
• 0,5 l bijelog vina
• 100 g tikvica
• 100 g mrkve
• 100 g korijena peršina
• 100 g celera
• 300 g patliđana
• 600 g prosene kaše
• 50 g sjemenki suncokreta
• 50 g prženog sezama
• 0,5 l pire od rajčice
• 2 kom jaja
• ružmarin
• 50 g boba
• 200 graška


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ