GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

NARANČASTA KOCKA

ROZALIJA NERALIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

PRHKO TIJESTO

Zamjesiti prhko tijesto.

SASTOJCI

500 g glatkog brašna
200 g šećera u prahu
250 g maslaca
4 žumanjka
100 g kakaa u prahu

BISKVIT

Na laganoj vatri otopiti maslac. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg. Brašno, bademe, žumanjke i šećere umutiti u pjenastu smjesu. dalje mješajući dodajte sok od limuna i naribanu koricu, sok od naranče i na kraju otopljeni maslac. U dobivenu smjesu lagano umješati snijeg od bjelanjaka. Prhko tijesto razvaljati za veličinu kalupa. Položite da na dno, i na njega izliti tekuću biskvitnu smijesu. Peći oko 35 minuta. Ohladiti.

SASTOJCI

100 g maslaca
9 bjelanjaka
100 g glatkog brašna
200 g mljevenh prženih badema
9 žumanjaka
350 g šećera
sok i korica jednog limuna
3 dcl svježeg soka od naranče

KREMA

Dunje kuhamo u soku u kojem smo dodali šećer, vanili šećer i liker od marelice.
Žumanjke, bijelu čokoladu i šećer miješamo na pari, dodamo otopljenu želatinu i pire od dunja. U hladno dodamo mascarpone sir i tučeno slatko vrhnje. Kremu prelijemo preko biskvitne smjese.

SASTOJCI

4 žumanjka
200 g bijele čokolade
200 g šećera
3 listića želatine
25 g mascarponea
slatko vrhnje
pire od dunja

ŽELE OD NARANČE

Otopimo šećer i sok, dodamo namočenu želatinu i kuhamo do željene gustoće, prelijemo preko kreme.

SASTOJCI

3,5 dcl svježeg soka od naranče
300 g šećera
3 listića želatine
4 žlica vode

ROLADICA - BISKVIT

Ispeći tanki biskvit.

SASTOJCI

8 jaja
8 žlica oštrog brašna
8 žlica šećera
1 jogurt čvrsti
1 p.p

ROLADICA - KREMA

Mlijeko zagrijati, dodati marcipan i mikserom pomiješati u pire. Namočenu želatinu namočit u mlijeko , te žumanjce pjenasto izmiksati te izmješati u smjesu marcipana i mlijeka. Dodati otopljenu čokoladu i vanili šećer. Kad se krema ohladi, dodati mascarpone i tučeno slatko vrhnje.
Roladu premazati pireom od grožđa te zamotati u roladu.

SASTOJCI

2 žumanjka
2 vanili šećera
4 listića želatine
200 g bijele čokolade
100 g sira mascarpone
1 dcl mlijeka
2 dcl slatkog tučenog vrhnja
100 g marcipana (sirovog)

UMAK OD DUNJA

U pire od dunja dodati pjenušca i soka od dunja i pjenasto umutiti.

SASTOJCI

UMAK OD GROŽĐA

2 dcl soka od grožđa i 100 g šećera kuhati na laganoj vatri do željene gustoće.

SASTOJCI


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO