GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

OKUS I MIRIS JESENI

SNJEŽANA BLAŽIČKO

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

DESERT 1

Dunje oprati, izdubiti, te nakapati sokom od limuna, napuniti medom i staviti u pećnicu i peči dok dunje ne omekane, Pečene dunje rashladiti i ispasirati, dodati cimeta i izmješati.

SASTOJCI

1 kg dunja
10 dkg meda
cimet, limunov sok

BISKVIT

Jaja i šećer pjenasto izmutiti, dodati brašno te pasirane dunje. Tako načinjen biskvit lijevati u tepsiju ipeći u pećnici na 160C.

SASTOJCI

3 kom jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
5 žlica ispasiranih dunja

KREMA

Sve namirnice izmješati te premazati preko pečenog biskvita.

SASTOJCI

40 dkg mascarponea
2 dcl slatkog vrhnja
7 dkg šećera

KARAMEL UMAK

Šećer karameliziramo te zalijemo slatkim vrhnjem. Lagano miješajući kuhamo dok ne dobijemo kompaktnu masu. Umak serviramo uz desert a možemo i preliti.

SASTOJCI

2 dcl slatkog vrhnja
7 dkg šećera

DESERT 2 - BISKVIT

Biskvit napravimo tako da pjenasto izmješamo jaja i šećer, dodamo vodu i na kraju brašno i kakao. Biskvitnu masu lijevamo na tepsjiu i pečemo u pećnici na 160 C.

SASTOJCI

2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice brašna
2 žlice vode
1 žlica kakaa

KREMA

Slatko vrhnje lagano utučemo, dodamo pasirane dunje te premažemo preko biskvita.
Od grožđa koje smo prethodno očistili od peteljki prokuhali sa šećerom, propasirali, te reducirali, u jedan dio soka dodamo rastopljenu želatinu te prelijemo preko kolača i ostavimo da se stegne. Preostali dio rashladimo te služimo uz kolač.

30 g čokolade za dekoraciju

SASTOJCI

0,30 l slatkog vrhnja
100 g dunja
1 želatina
80 dkg (grožđa) crne noje
0,30 dkg šećera

DESERT 3

Kekse sameljemo te izmješamo sa mascarponeom. Od tako pripremljene mase u sredini ih izdubimo te punimo džemom od grožđa. Dekoriramo sa čokoladom.

SASTOJCI

100 g lily keksa
50 g mascarponea
50 g džema od grožđa (noje)


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO