GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

PROSTRANSTVO JESENI

SNJEŽANA BLAŽIČKO

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

MESNO JELO 1

Svinjsku pisanicu očistiti od žilica, prerezati, potucati i napuniti pirjanim lukom, šampinjonima, hamburgerom i gaudom te poredati porilk i mrkvu. Zarolati i peći na maslacu

SASTOJCI

1,20 kg svinjske pisanice
20 dkg gaude
20 dkg Å¡ampinjona
1 glavica luka
20 dkg hamburgera
4 dkg lista porilkua
10 dkg mrkve
sol , papar, maslac

MESNO JELO 2

Svinjsku pisanicu prerezati, potucati, posoliti, popapriti te puniti dimsijem i gaudom, bućinim sjemenkama, pinjolima, paprikom i tikvicom, zarolati i peči. Pečeno posložiti na tikvice i paprike.

SASTOJCI

1 kg svinjske pisanice
8 dkg bućinih sjemenki
7 dkg pinjola
15 dkg gaude
15 dkg mozzarelle
16 dkg crvene paprike
14 dkg tikvica
sol, papar, maslac

PRILOG 1

Na maslacu popržiti sitno kosani crveni luk, dodati na kockice izrezanu papriku i tikvice, te sve začiniti.

SASTOJCI

24 dkg svježe paprike
24 dkg tikvica
12 dkg crvenog luka
20 g maslaca
sol, papar

PRILOG 2

Brašno razmutiti sa žumanjcima i kiselim vrhnjem u glatko ujednačeno tijesto, posolimo, dodamo sir i čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka. Masu izliti u kalup koji smo prethodno namazali maslacem i posuli krušnim mrvicama. Kuhati u vodi poklopljeno 20 min.

SASTOJCI

360 g brašna
8 žumanjka
5 dcl kiselog vrhnja
sol
200 g ribanca
8 bjelanjka

UMAK

Na jednom dijelu maslaca popržiti sitno kosani luk, dodati na listiće izrezane gljive te lagano pirjati. Od preostalog maslaca i brašna napraviti zapršku, razrjediti temeljcem te lagano kuhati dok se umak ne zgusne. Sjedinit zajedno sa gljivama.

SASTOJCI

250 g gljiva
1 manja glavica luka
60 g maslaca
60 g brašna
sol, papar
8 dcl temeljca


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ