GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

PURETINA U BOJAMA JESENI

MARKO JOVANOVI─ć

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

MESNO JELO 1

Jedan dio mesa nare┼żemo za roladu , a ostalo skuhamo i sameljemo, dodamo papriku, jaja i maslac. To poslo┼żimo na narezano meso, slo┼żimo roladu i ispe─Źemo. Listove kelja prokuhamo, ohladimo i poslo┼żimo. Na njih stavimo ispe─Źenu roladu i zamotamo. Pustimo da se dobro ohladi, nare┼żemo i ┼íemiziramo.

SASTOJCI

500 g pure─çih prsa
300 g kelja
20 g slatke crvene paprike
2 kom jaja
10 g soli
40 g maslaca
30 g ┼żelatine

MESNO JELO 2

Posebno skuhamo pure─ça prsa, gra┼íak i mrkvu. Od maslaca, bra┼ína i mljeka napravimo be┼íamel u koji dodamo samljeveno kuhano meso i za─Źinimo. Od kuhanog gra┼íka napravimo pire, dodamo ┼żelatinu i napravimo vanjski omot. Skuhanu mrkvu nare┼żemo u trokut i polo┼żimo na gra┼íak, na to stavimo mje┼íavinu od puretine i zatvorimo pireom od gra┼íka. Ohla─Ĺeno nare┼żemo i ┼íemiziramo

SASTOJCI

400 g pure─çih mesa
150 g graška
150 g mrkve
50g brašna
50 g maslaca
2 dcl mlijeka
15 g soli
6 g papra
40 g ┼żelatine

MESNO JELO 3

Skuhamo posebno meso, gra┼íak, mrkvu i kukuruz. Napravimo be┼íamel od maslaca, bra┼ína i mlijeka, za─Źinimo i pomije┼íamo sa mljevenim kuhanim mesom i mrkvom. U kalup poslo┼żimo gra┼íak , pa┼ítetu, kukuruz, opet pa┼ítetu i gra┼íak, zalijemo ┼żelatinom i ohladimo. Nare┼żemo i ┼íemiziramo.

SASTOJCI

400 g pure─çih prsa
200 g graška
110 g kukuruza šećerca
50 g mrkve
40 g maslaca
40 g brašna
2 dcl mlijeka
15 g soli
6 g papra
40 g ┼żelatine

PRILOG

Papriku nare┼żemo na sitne kockice, poslo┼żimo u kalup i zalijemo dijelom ┼żelatine. Ostalo povr─çe skuhamo posebno , ohladimo, od mrkve napravimo pire, dodamo ostalo povr─çe, stavimo u kalup da se stegne, nare┼żemo i ┼íemiziramo

SASTOJCI

200 g mrkve
100 g paprike
100 g graha
100 g klica od soje
100 g graška
12 g soli
30 g ┼żelatine

UMAK

Zakuhamo vrhnje i ─Źe┼ínjak, propasiramo , ohladimo te dodamo u majonezu

SASTOJCI

100 g majoneze
2 dcl vrhnja
50 g ─Źe┼ínjaka


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLA─ÉANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI