GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

PURETINA U BOJAMA JESENI

MARKO JOVANOVIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

MESNO JELO 1

Jedan dio mesa narežemo za roladu , a ostalo skuhamo i sameljemo, dodamo papriku, jaja i maslac. To posložimo na narezano meso, složimo roladu i ispečemo. Listove kelja prokuhamo, ohladimo i posložimo. Na njih stavimo ispečenu roladu i zamotamo. Pustimo da se dobro ohladi, narežemo i šemiziramo.

SASTOJCI

500 g purećih prsa
300 g kelja
20 g slatke crvene paprike
2 kom jaja
10 g soli
40 g maslaca
30 g želatine

MESNO JELO 2

Posebno skuhamo pureća prsa, grašak i mrkvu. Od maslaca, brašna i mljeka napravimo bešamel u koji dodamo samljeveno kuhano meso i začinimo. Od kuhanog graška napravimo pire, dodamo želatinu i napravimo vanjski omot. Skuhanu mrkvu narežemo u trokut i položimo na grašak, na to stavimo mješavinu od puretine i zatvorimo pireom od graška. Ohlađeno narežemo i šemiziramo

SASTOJCI

400 g purećih mesa
150 g graška
150 g mrkve
50g brašna
50 g maslaca
2 dcl mlijeka
15 g soli
6 g papra
40 g želatine

MESNO JELO 3

Skuhamo posebno meso, grašak, mrkvu i kukuruz. Napravimo bešamel od maslaca, brašna i mlijeka, začinimo i pomiješamo sa mljevenim kuhanim mesom i mrkvom. U kalup posložimo grašak , paštetu, kukuruz, opet paštetu i grašak, zalijemo želatinom i ohladimo. Narežemo i šemiziramo.

SASTOJCI

400 g purećih prsa
200 g graška
110 g kukuruza šećerca
50 g mrkve
40 g maslaca
40 g brašna
2 dcl mlijeka
15 g soli
6 g papra
40 g želatine

PRILOG

Papriku narežemo na sitne kockice, posložimo u kalup i zalijemo dijelom želatine. Ostalo povrće skuhamo posebno , ohladimo, od mrkve napravimo pire, dodamo ostalo povrće, stavimo u kalup da se stegne, narežemo i šemiziramo

SASTOJCI

200 g mrkve
100 g paprike
100 g graha
100 g klica od soje
100 g graška
12 g soli
30 g želatine

UMAK

Zakuhamo vrhnje i češnjak, propasiramo , ohladimo te dodamo u majonezu

SASTOJCI

100 g majoneze
2 dcl vrhnja
50 g češnjaka


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski