GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Rolada s tartufima

Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag

Rolada s tartufima

Maslac ugrijati pa mu dodati šećer i napraviti svijetli karamel. Maknuti s vatre te u karamel dodati crne tartufe koje smo prethodno očistili i narezali na listiće. U međuvremenu razvući kore tijesta pa ih pokapati uljem i premazati smjesom sira u koji smo dodali jaja, sol i lagano ohlađene karamelizirane crne tartufe. Oblikovati roladu.

U prigodnu posudu koju smo prethodno nauljili, kako se rolada ne bi lijepila, posložiti rolade i peći na 180 C kroz 10-ak minuta.

Od vrhnja za kuhanje i na listiće narezanih bijelih tartufa te ulja od tartufa kuhanjem pripremiti svijetli umak koji se poslužuje uz roladu.

Servirati toplo.

SASTOJCI

  • 0,05 kg vučeno tijesto
  • 0,065 kg svježi sir – skuta
  • 0,007 kg tartufi, crni
  • 0,003 kg tartufi, bijeli
  • 0,035 l vrhnje za kuhanje
  • 0,001 l ulje tartufa
  • 0,012 kg maslac
  • 0,001 kg sol
  • 3 kom jaja
  • 0,012 l ulje, biljno
  • 0,012 kg Å¡ećer

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski