GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

ROLADICE OD SVINJETINE

MARKO JOVANOVIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.

ROLADA 1

Buču očistimo od kore, narežemo, izdinstamo, propasiramo i umiješamo jaje. Meso narežemo, izlupamo, začinimo, dodamo pire od buče, omotamo roladu, vežemo koncem i dinstamo. Narežemo i poslužimo.

SASTOJCI

• 600 g svinjskog buta
• 200 g buče
• 10 g soli
• 1 dcl ulja
• 6 g papra
• 1 jaje

ROLADA 2

Blitvu očistimo, operemo i sameljemo sa pilećim fileom. Narežemo pancetu, postavimo na aluminijsku foliju , a na to posložimo odreske svinjskog buta i mljeveni pileći file sa blitvom, začinimo, omotamo i ispečemo. Narežemo i poslužimo.

SASTOJCI

• 500 g svinjskog buta
• 300 g pilećeg filea
• 150 g pancete
• 100 g blitve
• 10 g soli
• 6 g papra
• 1 dcl ulja

ROLADA 3

Svinjski but narežemo na trakice od kojih napravimo pletenice , mariniramo u maslinovom ulju sa mješavinom začinskog bilja. Ispečemo na roštilju i serviramo

SASTOJCI

• 500 g svinjskog buta
• 6 g mješavine začinskog bilja
• 7 g soli
• 2 dcl malinovog ulja

PRILOG 1

Ječam namočimo i skuhamo. Na maslinovom ulju popržimo pancetu, dodamo češnjak i izrezane gljive , začinimo, dodamo ječam a pri kraju peršin, maslac i sir. Postavimo u obliku suze i poslužimo.

SASTOJCI

• 560 g ječma
• 300 g gljiva
• 50 g pancete
• 0,25 dcl maslinovog ulja
• 6 g češnjaka
• 4 g peršina
• 10 g soli
• 5 g papra
• 20 g sira parmezana
• 20 g maslaca

PRILOG 2

Tikvice narežemo na ploške , ispečemo na roštilju, začinimo i poslužimo.

SASTOJCI

• 600 g tikvica
• 8 g soli
• 0,5 dcl ulja

UMAK

Umak koji je ostao od pečenja reduciramo sa crnim vinom.

SASTOJCI

• 3 dcl crnog vina
• 3 dcl umaka od pečenja


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ