GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

S PARFEOM OD SMOKVE I BADEMA OBLOŽEN MOUSSE OD BIJELE ČOKOLADE S COULISOM OD PROŠEKA I JAGODE

TOMISLAV KARAMARKO

Rad da natjecanja “Zlatno sunce” u Primištenu 2010.

S PARFEOM OD SMOKVE I BADEMA OBLOŽEN MOUSSE OD BIJELE ČOKOLADE S COULISOM OD PROŠEKA I JAGODE

Tući odvojeno bjelanjke i žumanjke pjenasto, dodati brašno, mljevene bademe, rahlo izmiješati, izliti u pleh i peći na 180 C 15-tak minuta. Odvojeno prokuhati bademe i suhe smokve , samljeti ih, dodati šlag i šećer, želatinu rastopiti u malo prošeka i ruma, lagano izmiješati i naizmjence puniti kalup dvjema smjesama i biskvitom. Ohladiti i obložiti moussem od bijele čokolade (rastopljena čok. i šlag), te preliti glazurom od crne čok. i maslaca. Jagode kuhati s prošekom , rumom i šećerom , samljeti i procijediti.

SASTOJCI

• 300 g badema
• 500 g suhih smokvi
• 400 g bijele čokolade
• 500 g šlaga
• 10 jaja
• 400 g šećera
• 2 dcl prošeka
• 600 g smrz. jagoda
• 0,5 dcl ruma
• 300 g crne čokolade
• 200 g maslaca
• 35 g želatine
• 200 g brašna


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ