GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

SLATKI SNOVI

PREDRAG GALJEVSKI

Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.

OKRUGLICE SNA

Kekse sameljemo , dodamo otopljenu čokoladu koju smo otopili zajedno sa maslacem i oblikujemo u kuglice. Punimo sa zapečenim bademima, suhim smokvama i okruglice stavimo na mrežastu rešetku i prelijemo sa rastopljenom čokoladom. Kad se ohladi napravimo točkice od bijele čokolade i ukrasimo sa yellow ground cherry

SASTOJCI

• 40 g čokoladnih keksa
• 50 g čokolade za kuhanje
• 20 g bijele čokolade
• 5 g badema
• 15 g suhih smokava
• 1 listić želatine
• 25 g maslaca
• 5 g šećera
• 1 kg yellow ground cherry

KOCKICE UŽITKA

Biskvit od badema i čokolade radimo tako da bademe sameljemo , miješamo sa jajima, brašnom , vanili šećerom, čokoladom za kuhanje (otopljena), praškom za pecivo, šećerom i kad smo dobro pomješali nanesemo na uljani papir i pečemo oko 20 min na 180C. Kremu pravimo od smokava, tako da smokve sameljemo , dodamo mlijeko i lagano kuhamo na pari zajedno sa prošekom. Kad se ohladi dodamo istučeni šlag i otopljenu želatinu i sve lagano promješamo i nalijemo na biskvit i pustimo da se smjesa dobro ohladi.
Prethodno smo napravili kremu od čokolade koju smo kuhali na pari oko 20 min zajedno sa tekućim šlagom. Kremu nalijemo na ohlađenu kremu od smokava i pustimo sa se dobro ohladi. Režemo na kockice i valjamo u mljeveni badem i ukrašavamo sa čokoladom, brusnicom i mentom.

SASTOJCI

• 4 jaja
• 80 g badema
• 30 g suhih smokava
• 0,5 dcl prošeka
• 100 g glatkog brašna
• 15 g šećera
• 1 vanili šećer
• 1 pecilni prašak
• 100 g čokolade za kuhanje
• 1 dcl vrhnje za šlag
• 1 listić želatine
• 10 g meda
• 2 dcl mlijeka
• 30 g šlaga u prahu

TROKUT SLATKOG SNA

Svijetli biskvit radimo tako da miješamo jaja, prašak za pecivo , vanili šečer , brašno, malo ulja i šećer i pečemo na uljanom papiru oko 15 min na 180C.
Tako isto radimo biskvit od čokolade samo što u njega stavimo još i kakao.
Kremu od grožđa radimo tako da kuhamo grožđe zajedno sa šećerom sve dok ne dobijemo smjesu kao đem, dodamo prošek i pustimo da se dobre ohladi. Šlag u prahu istučemo , pomiješamo zajedno, dodamo otopljenu želatinu zajedno sa istučenim bjelanjkom i sve zajedno promiješamo. Kremu od pistacija isto radimo smo što pistacije sameljemo i dodamo
sok od badema. Glazuru vanjsku napravimo od zapečenih badema usitno sameljenih, žumanjaka kuhanih na pari zajedno sa medom, dodamo 1 listić želatine i nanesemo u kalup, a unutarnji dio punimo sa kremom od pistacija, grožđa i sa tamnim i svijetlim biskvitom. Uz kolač poslužimo preljev od čokolade i jagode.

SASTOJCI

• 100 g brašna – t550
• 25 g šećera
• 1 vanili šećer
• 1 pecilni prašak
• 3 listića želatine
• 80 g šlaga u prahu
• 3 dcl mlijeka
• 50 g grožđa
• 0,5 l prošeka
• 30 g meda
• 50 g badema
• 20 g kakaa
• 30 g čokolade za kuhanje
• 25 g pistacije
• 0,2 dcl bademovog soka
• 0,3 dcl suncokretovog ulja


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ