GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

SLATKI TRIS

MARKO JOVANOVIĆ

Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.

DESERT 1

Napravimo biskvit od jaja, šećera, brašna, maslaca i kakao praha te ispečemo. Ohlađeni biskvit namažemo pekmezom od dunja i prekrijemo kremom od skute. Za kremu skuhamo šećerni sirup i dodamo žumanjcima koje tučemo na pari. Umiješamo rastopljenu želatinu, kad se ohladi dodamo skutu, ribanu koricu limuna i umućeni šlag. Išehtamo i ukrasimo koricama od naranče.

SASTOJCI

30 kom jaja
60 g brašna
90 g šećera
30 g kakao praha
10 g maslaca
80 g pekmeza od dunje
200 g skute
200 g vrhnja za Å¡lag
30 kom žumanjka
80 g šećera
10 g želatine
1 kom limuna
1 dcl vode

DESERT 2

Plastičnu čokoladu razvaljamo, narežemo na krugove i punimo mascarponeom u kojeg smo dodali šećer i liker.

SASTOJCI

300 g plastične čokolade
200 g mascarpone sira
50 g šećera u prahu
0,2 dcl likera Cointreau

DESERT 3

Istučemo bjelanjke sa šećerom , umiješamo samljevene bademe sa šećerom u prahu i ispečemo kekse koje spojimo sa pekmezom od grožđa.

SASTOJCI

70 g bjelanjaka
90 g badema
120 g šećera u prahu
50 kristalnog šećera
70 g pekmeza od crnog grožđa

UMAK 1

Kuhamo rakiju i prošek sa medom i koricom cimeta do željene gustoće.

SASTOJCI

2 dcl rakije
200 g meda
1 dcl prošeka
korica cimeta

UMAK 2

Sve umiješamo i serviramo kao podložak desertu.

SASTOJCI

60 g marmelada od grožđa
0,1 dcl brandy
0,2 dcl crnog vina


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI