Veselo tijesto
Grozdana BohorčRad sa natjecanja Državnog prvenstva kuhara 2009. U kategoriji „Meni od 4 slijeda“ natjecatelji su imali 90 minuta da od zadanih namirnica osmisle juhu, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a onda isto i pripreme u zadanom vremenu.
Veselo tijesto
Skuhamo krumpir pa zamijesimo tijesto od brašna, krumpira, jaja, krušnih mrvica, maslaca, muškatnog oraščića i soli. Oblikujemo i punimo ga blanširanim miješanim povrćem i Gauda sirom. Uvaljamo u sezam te pržimo u dubokoj masnoći. U drugi dio krumpirovog tijesta umiješamo blanširano povrće i punimo sa svježim sirom. Kuhamo u slanoj vodi. Rikolu popržimo.
Podlogu napravimo od češnjaka, maslinovog ulja, rajčice, poriluka i đumbira.
SASTOJCI
Sastojci za 3 porcije:
- 150 g brašno, pšenično, glatko
- 3 kom jaje
- 600 g krumpir
- 50 g maslac
- 2 žlice krušne mrvice
- 150 g sezam
- 300 g miješano povrće (grašak, kukuruz, mrkva)
- 50 g svježi sir
- 50 g sir Gauda
- 100 g rikola
- 50 g češnjak
- 2 kom rajčica
- 1 kom poriluk
- 1 kom đumbir
- 1 kom paprika, žuta