GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Veselo tijesto

Grozdana Bohorč

Rad sa natjecanja Državnog prvenstva kuhara 2009. U kategoriji „Meni od 4 slijeda“ natjecatelji su imali 90 minuta da od zadanih namirnica osmisle juhu, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a onda isto i pripreme u zadanom vremenu.


Veselo tijesto

Skuhamo krumpir pa zamijesimo tijesto od brašna, krumpira, jaja, krušnih mrvica, maslaca, muškatnog oraščića i soli. Oblikujemo i punimo ga blanširanim miješanim povrćem i Gauda sirom. Uvaljamo u sezam te pržimo u dubokoj masnoći. U drugi dio krumpirovog tijesta umiješamo blanširano povrće i punimo sa svježim sirom. Kuhamo u slanoj vodi. Rikolu popržimo.

Podlogu napravimo od češnjaka, maslinovog ulja, rajčice, poriluka i đumbira.

SASTOJCI

Sastojci za 3 porcije:

  • 150 g braÅ¡no, pÅ¡enično, glatko
  • 3 kom jaje
  • 600 g krumpir
  • 50 g maslac
  • 2 žlice kruÅ¡ne mrvice
  • 150 g sezam
  • 300 g mijeÅ¡ano povrće (graÅ¡ak, kukuruz, mrkva)
  • 50 g svježi sir
  • 50 g sir Gauda
  • 100 g rikola
  • 50 g čeÅ¡njak
  • 2 kom rajčica
  • 1 kom poriluk
  • 1 kom đumbir
  • 1 kom paprika, žuta

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN