GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

1. Dr┼żavno prvenstvo pizzaiola – prijave u tijeku

Novoosnovana Udruga hrvatskih pizzaiola u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom organizira┬á1. Dr┼żavno prvenstvo pizzaiola.

Ideja je nastala po─Źetkom kolovoza pro┼íle godine u Pizzeriji Stari Zagreb u Sesvetama, gdje je osnovana Hrvatska Udruga Pizzaiola koja djeluje u okviru Hrvatskog kuharskog saveza. Udruga radi na promicanju, razvitku te unapre─Ĺenju kulinarske struke pravljenja pizza te upoznavanjem s povije┼í─çu nastajanja ovog specifi─Źnog zanata te proizvoda.

Cjelodnevno natjecanje pizzaiola┬á odr┼żati ─çe se u┬áponedjeljak, 12. velja─Źe┬áu┬ápizzeriji O’Hara u Zagrebu (adresa: Ul. Ivane Brli─ç Ma┼żurani─ç 1B, 10090, Zagreb) s po─Źetkom u 10:00 sati.

Iako je prvotno natjecanje bilo zami┼íljeno da se odr┼żi u sklopu sajma Hotel&Gastroteh, u ┼żelji da se natjecateljima omogu─çe najbolji mogu─çi uvijeti na vrhunskom nivou, natjecanje je preba─Źeno u pizzeriju O’Hara u ne┼íto ranijem terminu.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzaioli, samostalno ili kao predstavnici pizzerija ili ugostiteljskih objekta. Prijave za natjecanje po─Źinju od 20. sije─Źnja 2018. i traju do popunjavanja mjesta. Na natjecanju mo┼że sudjelovati najvi┼íe 15 natjecatelja. Sudionici se prijavljuju ispunjenjem prijavnice te pla─çanjem kotizacije u iznosu od 300 kuna po natjecatelju. Uplata se izvr┼íuje na transakcijski ra─Źun Hrvatske udruge pizzaiola: IBAN: HR0823400091110891518. Uplata mora biti izvr┼íena do petka, 09. velja─Źe 2018. Sudionici su du┼żni uz prijavnicu poslati i ┼żivotopis (za potrebe voditelja manifestacije). Na prijavnici je obavezno navesti koju vrstu pizze ─çete pripremati (uz margheritu) i koje sastojke (koje osigurava organizator) ─çete koristiti.

Sudionici se prijavljuju ispunjenjem prijavnice koju mo┼żete preuzeti┬áovdje.

Svaki natjecatelj izra─Ĺuje ukupno dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu margheritu. Pizze ─çe se pripremati u kru┼ínoj pe─çi. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto. Dodatna oprema kao i tanjuri za prezentaciju biti ─çe osigurani. Svaki natjecatelj izra─Ĺuje ukupno dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu margheritu. Pizze ─çe se pripremati u kru┼ínoj pe─çi. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto. Dodatna oprema kao i tanjuri za prezentaciju biti ─çe osigurani.

Svaki natjecatelj ima 20 minuta za pripremu, izradu pizze, prezentaciju i pospremanje radne površine.

Pobjedniku ─çe pripasti titula prvog dr┼żavnog prvaka u izradi pizze. Uz titulu osvaja i mogu─çnost da predstavlja Hrvatsku na me─Ĺunarodnim natjecanjima u izradi pizze kao kulinarski reprezentativac Hrvatske.

Utvr─Ĺuje se nov─Źani nagradni fond i sponzorske nagrade (prema mogu─çnostima organizatora) sukladno ostvarenom rezultatu i to prema slijede─çem:
- za osvojeno 3. mjesto : 500,00 kn i sponzorske nagrade
- za osvojeno 2. Mjesto: 1000,00 kn i sponzorske nagrade
- za osvojeno 1. Mjesto: 2.000,00 kn i i sponzorske nagrade

Detaljne informacije, sastojke i propozicije natjecanja mo┼żete preuzeti┬áovdje.
Prijavnicu za natjecanje mo┼żete preuzeti┬áovdje

Ukoliko ste zainteresirani postati ─Źlanom Udruge te dobivati informacije o njihovim aktivnostima, sve ┼íto trebate je ispuniti on line prijavu na www.kuhar.hr te u njoj nazna─Źiti ÔÇ×Udruga pizzaiolaÔÇť ili kliknite┬áovdje


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snje┼żana Bla┼żi─Źko - 02

Autor: SNJE┼ŻANA BLA┼ŻI─îKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJE┼ŻANA BLA┼ŻI─îKO