GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

1. Državno prvenstvo pizzaiola – prijave u tijeku

Novoosnovana Udruga hrvatskih pizzaiola u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom organizira 1. Državno prvenstvo pizzaiola.

Ideja je nastala početkom kolovoza prošle godine u Pizzeriji Stari Zagreb u Sesvetama, gdje je osnovana Hrvatska Udruga Pizzaiola koja djeluje u okviru Hrvatskog kuharskog saveza. Udruga radi na promicanju, razvitku te unapređenju kulinarske struke pravljenja pizza te upoznavanjem s poviješću nastajanja ovog specifičnog zanata te proizvoda.

Cjelodnevno natjecanje pizzaiola  održati će se u ponedjeljak, 12. veljače u pizzeriji O’Hara u Zagrebu (adresa: Ul. Ivane Brlić Mažuranić 1B, 10090, Zagreb) s početkom u 10:00 sati.

Iako je prvotno natjecanje bilo zamišljeno da se održi u sklopu sajma Hotel&Gastroteh, u želji da se natjecateljima omoguće najbolji mogući uvijeti na vrhunskom nivou, natjecanje je prebačeno u pizzeriju O’Hara u nešto ranijem terminu.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzaioli, samostalno ili kao predstavnici pizzerija ili ugostiteljskih objekta. Prijave za natjecanje počinju od 20. siječnja 2018. i traju do popunjavanja mjesta. Na natjecanju može sudjelovati najviše 15 natjecatelja. Sudionici se prijavljuju ispunjenjem prijavnice te plaćanjem kotizacije u iznosu od 300 kuna po natjecatelju. Uplata se izvršuje na transakcijski račun Hrvatske udruge pizzaiola: IBAN: HR0823400091110891518. Uplata mora biti izvršena do petka, 09. veljače 2018. Sudionici su dužni uz prijavnicu poslati i životopis (za potrebe voditelja manifestacije). Na prijavnici je obavezno navesti koju vrstu pizze ćete pripremati (uz margheritu) i koje sastojke (koje osigurava organizator) ćete koristiti.

Sudionici se prijavljuju ispunjenjem prijavnice koju možete preuzeti ovdje.

Svaki natjecatelj izrađuje ukupno dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu margheritu. Pizze će se pripremati u krušnoj peći. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto. Dodatna oprema kao i tanjuri za prezentaciju biti će osigurani. Svaki natjecatelj izrađuje ukupno dvije pizze: jednu pizzu po vlastitom izboru i jednu pizzu margheritu. Pizze će se pripremati u krušnoj peći. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto. Dodatna oprema kao i tanjuri za prezentaciju biti će osigurani.

Svaki natjecatelj ima 20 minuta za pripremu, izradu pizze, prezentaciju i pospremanje radne površine.

Pobjedniku će pripasti titula prvog državnog prvaka u izradi pizze. Uz titulu osvaja i mogućnost da predstavlja Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u izradi pizze kao kulinarski reprezentativac Hrvatske.

Utvrđuje se novčani nagradni fond i sponzorske nagrade (prema mogućnostima organizatora) sukladno ostvarenom rezultatu i to prema slijedećem:
- za osvojeno 3. mjesto : 500,00 kn i sponzorske nagrade
- za osvojeno 2. Mjesto: 1000,00 kn i sponzorske nagrade
- za osvojeno 1. Mjesto: 2.000,00 kn i i sponzorske nagrade

Detaljne informacije, sastojke i propozicije natjecanja možete preuzeti ovdje.
Prijavnicu za natjecanje možete preuzeti ovdje

Ukoliko ste zainteresirani postati članom Udruge te dobivati informacije o njihovim aktivnostima, sve što trebate je ispuniti on line prijavu na www.kuhar.hr te u njoj naznačiti „Udruga pizzaiola“ ili kliknite ovdje


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI