Hrvatski kuharski kup – 10. jubilarna Zlatna jabuka
Natjecanjem 4. kola “Zlatna jabukaâ€, 24. i 25. travnja u restoranu Barun Trenk – Boso u Vinkovcima nastavit će se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Natjecanje će organizirati Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije.
Ovo je pretposljednje natjecanje ovog ciklusa te nas nakon Vinkovaca oÄekuje veliko finale u Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku kristalnu kuhaÄu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti sveÄanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.
Na predstojećem natjecanju, sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od junećeg hrbata sa mrkvom i sirom, glavno jelo od svinjskog karea, gljiva, slanine te Podravkinog kukuruza Å¡ećerca dok će u desertu morati koristiti naravno jabuku te oraÅ¡aste plodove, tijesto i Dukatov sviježi sir. Njihove delicije imati će priliku kuÅ¡ati gosti na veÄeri u petak, 14. ožujka kada će se proglasiti i najbolji natjecatelji.
Materijale za natjecatelje preuzmite u nastavku.