GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatski kuharski kup – 10. jubilarna Zlatna jabuka

Natjecanjem 4. kola “Zlatna jabuka”, 24. i 25. travnja u restoranu Barun Trenk – Boso u Vinkovcima nastavit će se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Natjecanje će organizirati Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije.

Ovo je pretposljednje natjecanje ovog ciklusa te nas nakon Vinkovaca očekuje veliko finale u Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku kristalnu kuhaču. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.

Na predstojećem natjecanju, sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od junećeg hrbata sa mrkvom i sirom, glavno jelo  od svinjskog karea, gljiva, slanine te Podravkinog  kukuruza šećerca dok će u desertu morati koristiti naravno jabuku te orašaste plodove, tijesto i Dukatov sviježi sir. Njihove delicije imati će priliku kušati gosti na večeri u petak, 14. ožujka kada će se proglasiti i najbolji natjecatelji.

Materijale za natjecatelje preuzmite u nastavku.

Propozicije
Prijavnica

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO