GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Osnovni tečaj za pizzaiole – radionica namjenjena pizzaiolama na rasporedu 08. i 09. svibnja

Realizirajući svoje temeljne ciljeve, među kojima je stručno usavršavanje kuhara jedan od najznačajnijih, Hrvatski kuharski savez je utemeljio kulinarsku akademiju. Cilj joj je edukacija vodećih ljudi u kuhinjama, proučavanje i obrada hrvatske gastronomske baštine, njena turistička valorizacija, razvoj hrvatske gastronomske misli i prakse, te praćenje i primjena svjetskih gastronomskih trendova u hrvatskom kulinarstvu.

U sklopu hotela Trakošćan nalazi se i kulinarski kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, u kojem se već dugi niz godina educiraju profesionalni kuhari kroz tematske radionice. Kroz radionice Hrvatske kulinarske akademije u 12 godina djelovanja educiralo se preko 2000 zadovoljnih kuhara i slastičara. Zbog praktičnog rada i realizacije u kojoj se savladavaju različite tehnike i vještine u pripravljanju jela, seminari odnosno radionice se izvode u malim grupama do najviše 10 sudionika po grupi.

Radionica “Osnovni tečaj za pizzaiole” održat će se u utorak i srijedu, 08. i 09. svibnja u hotelu Trakošćan te će je voditi Boris Ostojić i Zoran Lisjak.
Boris Ostojić završio je tečaj za instruktora na prestižnoj talijanskoj akademiji „Accademia Pizzaioli“ te se ponosno diči kao prvi hrvat s titulom Master instruktora. U sklopu programa akademije, Boris je usavršio svoja znanja i u pripremi Pizza Scrocchiarella, Napoletana te bezglutenske pizze. Polaznici ove radionice će dobiti profesionalni temelj na kojem mogu graditi buduću karijeru. Upoznat će se s osnovnim sirovinama za izradu tijesta za pizzu (brašno, voda, kvasac, sol, malto i ulje), žitaricama, pšenicom, kako dobivamo brašno i naučit koja su brašna najkvalitetnija te koja je uloga ostalih sastojaka. Naučit će i o procesu fermentacije i zrenja tijesta te izrađivati tijesta za pizzu direktnom i indirektnom metodom.
Radionica je nastavak aktivnosti novoosnovane Udruge hrvatskih pizzaiola, koji su nakon osnutka organizirali i Državno prvenstvo pizzaiola o kojem možete pročitati ovdje

cijena radionice: 1.000,00 kn (uključen PDV)

Program radionice:

1. dan: 10:00 – 14:00 – 1. blok
14:00 – 15:00 – ručak
15:00 – 19:00 – 2. blok
2. dan: 09:00 – 13:00 – 3. blok
13:00 – postav izložbenog   stola i podjela uvjerenja,  ručak

Broj polaznika za radionice je ograničen te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Kotizacija za radionice uključuje: noćenje u dvokrevetnoj sobi na bazi punog pansiona (za dvodnevnu radionicu), troškove organizacije, izrada skripte i popratnih materijala i kape sa znakom Hrvatskog kuharskog saveza. Doplata za još jedno noćenje iznosi 390,00 kn, a za jednokrevetnu sobu 100,00 kn po noćenju. Ukoliko ne koristitie uslugu smještaja, cijena radionice umanjuje se za 300.00 kn.

• Svaki sudionik dobiva Uvjerenje – certifikat o uspješnom završetku seminara.

• Članovi Hrvatskog kuharskog saveza ostvaruju pravo na popust od 150,00 kn.
• Svaki sudionik na poklon dobiva kuharsku kapu Hrvatskog kuharskog saveza

Prijavnicu za radionice preuzmite ovdje

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO