GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

12. Dani hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike u Hrvatskoj koji će se natjecati za najsjajnije medalje i titule državnih prvaka. Dvanaesta po redu, manifestacija će se održati od 24. do 27. studenog u hotelu Minerva u Varaždisnkim Toplicama.


Nakon što je Hrvatska već dobila jedanaest kuharskih i šest slastičarskih prvaka te devet škola čije su ekipe ponijele titulu najboljih, i ove godine održati će se skup najboljih u državi koji će pokušati upisati svoje ime među pobjednike na Danima hrvatskog kulinarstva.

No kao i svake godine osim natjecanja kuhara i slastičara u dvadesetak kategorija prilagođenih zaposlenicima svih vrsta objekata, od hotela i a la carte restorana pa do bolnica ili dječjih vrtića, u šest dana održati će se i brojne radionice, edukacije, prezentacije i okrugli stolovi, a sve s ciljem promocije kulinarske struke te stručnog usavršavanja svih zainteresiranih.

Preuzmite materijale za natjecanje u PDF formatu:

Opće informacije

Kamelija kup

Državno prvenstvo kuhara

Državno prvenstvo slastičara

Program

Za sve informacije obratite nam se u Ured HKS-a na e-mail hks@kuhar.hr ili tel. 042/30-00-22

Kategorije ovogodišnjeg natjecanja:

Državno prvenstvo kuhara
A. Umjetnost kuhanja – hladno jelo
B. Umjetnost kuhanja – toplo glavno jelo
C. Umjetnost kuhanja – meni
D. Umjetnost kuhanja – bolnički meni
F. Umjetnost kuhanja – jednostavni topli obrok
G. Umjetnost kuhanja – Meni: Hrvatska kulinarska baÅ¡tina
H. Kulinarska umjetnost – voće i povrće
I. Kulinarska umjetnost – skulptura
J. Restoransko jelo (odabrati 3 – J1 ili J2, J3 ili J4 i J5 ili J6)
J1.Restoransko jelo – rižoto
J2.Restoransko jelo – s tjesteninom
J3.Restoransko jelo – riba
J4.Restoransko jelo – meso
J5.Restoransko jelo – vegansko
J6.Restoransko jelo – bez glutena

Državno prvenstvo slastičara:
A. Umjetnost slastica – kolač
B. Umjetnost slastica – desert
C. Umjetnost slastica – svečana torta
D. Slastičarska umjetnost – stolna dekoracija
E. Restoranski desert (odabrati 3 – E1 ili E2, E3 ili E4 i E5 ili E6)
E1.Restoranski desert – kulinarska baÅ¡tina
E2.Restoranski desert – toplo-hladni
E3.Restoranski desert – topli
E4.Restoranski desert – hladni
E5.Restoranski desert – veganski
E6.Restoranski desert – bez glutena


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ