GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Kuhari iz Istre najbolji u Primoštenu

Natjecanje 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa u sezoni 2011./2012.  održano je u organizaciji Udruge kuhara Šibensko-kninske županije te uz potporu Hotela Zora. Sudjelovalo je 9 natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a pripremali su svečane hladne plate od lignje, glavno jelo od morskog psa s prilogom te hladne deserte od rogača i sira.
Radove natjecatelja ocjenjivali su  članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Zdravko Kalabrić, Ivo Ribarević, Zdenko Perčinić te Grozdana Bohorč, a osim okusa vodili su računa i o složenosti pripreme pojedinog jela, kreativnosti u prezentaciji, pravilnom korištenju tehnika obrade namirnica itd.

NajuspjeÅ¡niji u pripremi hladnih jela bio je Marko Jovanović (Olea Catering, Umag), a isti uspjeh ponovio je kod pripreme deserta. U pripremi glavnog jela od morskog psa pobijedio je joÅ¡ jedan predstavnik Istarske županije – Paolo Å verko (Restoran „Fančita“, Vrsar).

Zbrojem bodova u sve tri kategorije dobiven je ukupni poredak, a u njemu je najuspješniji bio Paolo Šverko koji je dobio i posebnu nagradu – vikend za dvoje u hotelu „Zora“. Drugo mjesto osvojio je Marku Jovanoviću, dok je treće mjesto pripalo Zoranu Hermanu (Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije).


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO