GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

2. Državno prvenstvo pizzaiola započinje regionalnim natjecanjima

Udruga hrvatskih pizzaiola nastavlja sa svojim aktivnostima te u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom ponovno organizira Državno prvenstvo pizzaiola, drugo po redu.
Kako je rukovodstvo Udruge i najvaljivalo, na slijedeće Državno prvenstvo pizzaiola biti će se potrebno kvalificirati kroz regionalna natjecanja.
Natjecanja će se održati ove jeseni u Osijeku, Splitu i Prelogu dok će veliko finale biti održano u veljači 2019. godine u Zagrebu.

Cjelodnevna regionalna natjecanja pizzaiola održati će se u slijedećim terminima:

23.10.2018. – Ugostiteljska škola Osijek, Osijek (električna pizza peć)
14.11.2018. – Pizzeria Basta, Split (krušna peć)
04.12.2018. – Hotel Panorama, Prelog (krušna peć)

Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzaioli, samostalno ili kao predstavnici pizzerija ili ugostiteljskih objekta. Prijave za natjecanje počinju 25. rujna 2018. i traju do popunjavanja mjesta. Na svakom regionalnom natjecanju može sudjelovati najviše 12 natjecatelja, dok će u završnici na Državnom prvenstvu sudjelovati 10 natjecatelja.

Svaki natjecatelj izrađuje pizzu po vlastitom izboru u dva primjerka. Jedna pizza predstavit će se occjenjivačkom sudu dok je druga namjenjena za degustaciju posjetiteljima. Svaki natjecatelj donosi sa sobom tijesto. Dodatna oprema kao i tanjuri za prezentaciju biti će osigurani.

Svaki natjecatelj ima 15 minuta za pripremu, izradu pizze, prezentaciju te dodatnih 5 minuta za pospremanje radnog mjesta i radne površine.
Pobjedniku finalnog natjecanja pripada titula državnog prvaka u izradi pizze. Uz titulu osvaja i mogućnost da predstavlja Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima u izradi pizze kao kulinarski reprezentativac Hrvatske.

Utvrđuje se novčani nagradni fond i sponzorske nagrade (prema mogućnostima organizatora) sukladno ostvarenom rezultatu i to prema slijedećem:

Regionalna natjecanja:
- za osvojeno 3. Mjesto : priznanje i sponzorske nagrade
- za osvojeno 2. Mjesto: priznanje i sponzorske nagrade
- za osvojeno 1. Mjesto: 1.000,00 kn, priznanje i sponzorske nagrade

Svi natjecatelji dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje

Finalno natjecanje:
- za osvojeno 3. Mjesto : 1.000,00 kn, priznanje i sponzorske nagrade
- za osvojeno 2. Mjesto: 2.000,00 kn, priznanje i sponzorske nagrade
- za osvojeno 1. Mjesto: 3.000,00 kn, priznanje i sponzorske nagrade

Svi natjecatelji dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje
Detaljne informacije, iznos kotizacije, sastojke i propozicije natjecanja možete preuzeti ovdje.
Prijavnicu za natjecanja možete preuzeti ovdje

Ukoliko ste zainteresirani postati članom Udruge te dobivati informacije o njihovim aktivnostima, sve što trebate je ispuniti on line prijavu na www.kuhar.hr te u njoj naznačiti „Udruga pizzaiola“ ili kliknite ovdje


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN