GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

2. Zlatni Orah održat će se 02. lipnja u Orahovici

Udruga kuhara grada Orahovice Vas poziva na sudjelovanje na 2. Zlatni orahu, međunarodno slastičarsko natjecanje u izradi torta sa zadanom temom orah. Manifestacija će se održati u hotelu Dukat u Orahovici, u četvrtak, 02. lipnja.

Propizicije za natjecanje možete pročitati u nastavku ili preuzeti ovdje
Prijavnicu za natjecanje preuzmite ovdje 

  ”2.ZLATNI ORAH” – Orahovica 2016.

 DATUM ODRŽAVANJA: 02. lipnja 2016.

MJESTO ODRŽAVANJA: ORAHOVICA, HOTEL ”Dukat”

POČETAK NATJECANJA: 10:00 h

ZADANA TEMA: Orah

KOTIZACIJA:  Nema

 

Propozicije

 

- tema natjecanja je ORAH koji mora biti sastavni dio torte (može, a ne mora biti dio vanjske

dekoracije torte)

- natjecanje je pojedinačno (jedan natjecatelj-jedna torta)

- torte donijeti sa sobom polugotove, na natjecanju torte ukrasiti i izrezati

- nema ograničenja u količini i veličini ali veličina ne ulazi u ocjenu (preporuka je  zbog

ekonomičnosti i transporta raditi normalne torte promjera od 30-40 cm)

- ako se slaže torta s više katova, svi katovi moraju biti identični

- torta treba biti zarezana da se vidi presjek, a 2 porcije prezentiraju se na tanjurima s

dekoracijom za prosudbeno povjerenstvo  (tanjure donijeti sa sobom)

- potrebno je voditi računa o vizualnom presjeku torte, težini i zahtjevnosti izrade cijele torte

(koristiti više različitih vrsta smjesa ili tijesta , različitih nadjeva itd.)

- torte moraju biti besprijekorno zdrave i moraju izgledati prirodno i ukusno

- zabranjeno je stavljanje ne jestivih predmeta i ukrasa na tortu kao i korištenje umjetnih

aroma

- obavezno ponijeti i printanu recepturu i kratki opis izrade torte (opisano i izloženo se moraju

slagati)

- obavezno ponijeti sanitarnu iskaznicu

 

OCJENJUJU SE:

 

Tehnologija izrade

 

- složenost izrade – različiti biskviti, tijesta i nadjevi

- sklad okusa – okus i tekstura torte

- kreativnost -posebno se vrednuje svako odstupanje od standardnih kombinacija sastojaka

- pravilna priprema – ocjenjuje se pravilna priprema svih sastojaka, npr. važno je da nešto nije

prepečeno ili prijesno kao i prekuhano ili nekuhano dovoljno

- usklađenost recepture s gotovom tortom

 

Vanjski izgled

 

- sklad boja – boje moraju biti u skladu,  i torta mora biti privlačna oku

- kompozicija –mora biti pravilno i lijepo prezentirano

- kreativnost – posebno se vrednuje svako odstupanje od klasičnog načina prezentacije

 

Higijena

- osobna higijena (uniforma, ruke) i  higijena radnog prostora i pribora

 

NAGRADE:

Prva nagrada 1.000,00 kn, veliki ZLATNI ORAH trofej, poklon paketi sponzora i organizatora

Druga nagrada:  550,00 kn, mali ZLATNI ORAH trofej, poklon paketi sponzora i organizatora

Treća nagrada:   350,00 kn, mali ZLATNI ORAH trofej, poklon paketi sponzora i organizatora

4-12 mjesta: zahvalnice, poklon paketi sponzora i organizatora

Za natjecatelje iz daljih mjesta osigurani su smještaj i hrana, uz prethodnu najavu. Radni sastanak s natjecateljima bit će održan 02. lipnja u 10h, a početak rada je u 10:30h. Torte moraju biti spremne za ocjenjivanje do 15:30h. U 20:00 sati je svečana VIP večera uz dodjelu nagrada sudionicima.  Obvezno ponijeti sanitarne iskaznice

 

Maksimalan broj sudionika je 12, a ispunjene prijavnice treba poslati na

E-mail tajnika udruge Vladimira Grgurića:  vladimir.grguric@vt.t-com.hr

Točan program i plan događanja prijavljeni će sudionici, dobiti 10 dana

prije natjecanja na mail adresu navedenu u prijavnici

 

Kontakt osoba: Predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice

Dražen Šafar 098/782-263


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski