GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Održani CRO TOP 10 i natjecanje mladih kuhara

U razdoblju od srijede do subote, odnosno od 09. do 12. svibnja, u sklopu sajma InGa na Zagrebačkom Velesajmu održano je pozivno natjecanje mladih kuhara do 23 godine, CRO TOP 10 te je Udruga kuhara Zagrebačke županije predstavljala tradicionalnu kuhinju spomenute županije.

U petak je održano natjecanje mladih kuhara do 23 godine. Neki od natjecatelja već su članovi mlade kulinarske reprezentacije, a neki su svojim rezultatima kroz Državno prvenstvo kuhara, Hrvatski kuharski kup te učenički Gastro pokazali talent te su pod budnim okom izbornika i u užem izboru da i oni predstavljaju Hrvatsku na međunarodnoj sceni.

Natjecanje se odvijalo u dvije montažne kuhinje pred publikom, u kojima su se natjecatelji izmjenjivali, a za zadatak su imali pripremiti 4 porcije glavnog jela koristeći namirnice sponzora HKS-a Podravke i Dukata. Za pripremu jela u kvalifikacijama i u finalu imali su samo 60 minuta.

U natjecanju je sudjelovalo sedam kuhara svi starosti od 16 do 23 godine, a njihove radove ocjenjivali su članovi sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza: Branko Žufika, Gostimir Dragić, i Stanko Erceg.

Nakon kvalifikacija za finale u kojem su sudjelovala dva najbolja kuhara, dobili smo i konačni poredak. Najboljim se pokazao Damnjan Draganić iz Falkensteiner Hotela iz Crikvenice, drugo mjesto je pripalo Steli Metković iz restorana Monika, a dok je trećeplasirana bila učenica srednje strukovne škole iz Bjelovara, Nikolina Buček.
Sve  sudionike natjecanja nagradili su vjerni sponzor Hrvatskog kuharskog saveza – Dick noževi.

Rezultati:

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Damnjan Draganić

Falkensteiner Hotel Therapia, Crikvenica

146,67

2

Stela Metković

Restoran “Monika”, Molunat

129,00

3

Nikolina Buček

Srednja strukovna Å¡kola, Bjelovar

70,33

4

Franjo Copak

Hotel “Turist”, Varaždin

67,00

5

Damir Mikulić

Restoran “Bukarica”, Malinska

66,33

6

Filip Blažević

Falkensteiner Hotel Therapia, Crikvenica

60,33

7

Zoran Turina

Hotel “Horizont”, Hoteli BaÅ¡ka Voda

56,67

U subotu 12. svibnja, održano je pozivno natjecanje najboljih 7 kuhara prema rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2011. godinu. Propozicije su bile iste kao i za natjecanje mladih kuhara, razlikovalo se jedino što su u finalu, uz glavno jelo, morali pripremiti i desert uz vremenski dodatak od 30 minuta.

Tročlani ocjenjivački sud pratio je rad natjecatelja tijekom cijelog procesa pripreme jela te ocjenjuje u skladu s pravilima HKS-a. Članovi suda su bili eminentni hrvatski kuhari: Stanko Erceg, Matija Balent i Branko Žufika.

Na kraju se najboljim pokazao Anđelko Levanić iz varaždinskog hotela Turist, drugo mjesto pripalo je Šimi Vučetiću iz Falkensteiner hotela Ladera u Zadru dok je treća bila Slađana Herman iz restorana „Herman“ u Goričanu.

 

Kvalifikacije
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Anđelko Levanić Hotel “Turist”, Varaždin 78,00
2 Šime Vučetić Falkensteiner Hotel Iadera, Zadar 73,33
3 Slađana Herman Restoran “Herman”, G.P.Goričan 72,33
4 Zlatko Novak Gasthof an der Au, Starnberg, Njemačka 71,33
5 Rozalija Neralić SC Zagreb, restoran “Cvijetno” 70,00
6 Snježana Blažičko Hotel “Termal”, Daruvarske toplice 70,00
7 Predrag Galjevski Udruga kuhara Primorsko-goranske županije 58,00
Finale – glavno
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Anđelko Levanić Hotel “Turist”, Varaždin 77,00
2 Šime Vučetić Falkensteiner Hotel Iadera, Zadar 75,00
Finale – desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Anđelko Levanić Hotel “Turist”, Varaždin 67,33
2 Šime Vučetić Falkensteiner Hotel Iadera, Zadar 66,33
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Anđelko Levanić Hotel “Turist”, Varaždin 222,33
2 Šime Vučetić Falkensteiner Hotel Iadera, Zadar 214,66

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski