GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Savez slastičara Hrvatske

Savez slastičara Hrvatske – 3 godine organiziranog rada hrvatskih slastičara.

Hrvatski kuharski savez osnovao je Hrvatsku sekciju slastičara 20.siječnja 2010. godine u Zagrebu, sa ciljem okupljanja slastičara unutar Hrvatskog kuharskog saveza, a zbog rada na promociji struke te razvoju natjecanja namijenjenih slastičarima. Krajem 2012. godine Sekcija mijenja naziv u Savez slastičara Hrvatske no ciljevi su i dalje ostali isti. Članovi Saveza slastičara  mogu biti svi članovi Hrvatskog kuharskog saveza s plaćenom članarinom za tekuću godinu koji pismeno, ispunjavanjem pristupnice, iskažu želju za djelovanjem unutar Sekcije. Članom Saveza, automatski postaju i članom jedne od 20 županijskih udruga koje HKS okuplja, ostvaruju niz pogodnosti te sa spomuntim ciljem mogu djelovati kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

DosadaÅ¡nji predsjednici Saveza slastičara Hrvatske – Marijan Hornung, Ivana Vidaković, Dragica Lukin (jednogodiÅ¡nji mandat), zajedno sa naporima članova Saveza slastičara te rukovodstvom HKS-a, unatrag nekoliko godina, pokrenuli su domaća i međunarodna slastičarska natjecanja u Hrvatskoj te na taj način značajno doprinijela glavnim ciljevima sekcije te podržala napore za unapređenje struke. Tako su se do sad održala četiri Državna slastičarska prvensta Hrvatske, slastičarsko natjecanje „Tortafest Varaždin“, slastičarsko natjecanje „Slastfest Ogulin“ te sada već tradicionalni međunarodni slastičarski kup „Sveti Pelegrin“ u Umagu. Isto tako, neki od naÅ¡ih vrsnih slastičara predstavljali su hrvatsku trobojnicu i na međunarodnim kulinarskim natjecanjima poput Kulinarske olimpijade te Svjetskog kulinarskog kupa. A 2013. godine, Hrvatski kuharski savez će sudjelovati i na WACS-ovom prestižnom natjecanju osmiÅ¡ljenom samo za slastičare (pokrenuto po uzoru na Global Chefs Challenge) – Global Pastry Chef Challenge koji će se baÅ¡ 2013. godine održati po prvi put. Kroz ta natjecanja hrvatski slastičari imaju priliku razmjenjivati znanja i iskustva te u prijateljskom okruženju nadmetati se za titulu najboljeg, a ujedno demonstrirati javnosti najbolje od hrvatskog slastičarstva.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI