GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Natjecanjem 1. kola “Zlatna dunja”, u Kutini je zapoÄelo osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Do kraja 2012. te u prvoj polovici 2013. godine održati će se joÅ¡ i natjecanja u ÄŒakovcu, Zadru, Vinkovcima i Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti sveÄanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaÄu.

Natjecanje 1. kola održano je u organizaciji Udruge kuhara SisaÄko-moslavaÄke županije, njenog predsjednika Marijana BoÅ¡njaka te Hotela „Kutina“ iz Kutine. Sudjelovalo je 7 natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a pripremali su sveÄane hladne plate od piletine i povrća, glavno jelo od svinjetine i gljiva, te hladne deserte od dunje i grožđa. U svako jelo natjecatelji su ukomponirali i Dukatov svježi sir.
Radove natjecatelja ocjenjivali su Älanovi Sekcije ocjenjivaÄa HKS-a Miroslav DolovÄak (Å¡ef kuhinje hotela Aristos, Zagreb), Matija Balent (Å¡ef kuhinje hotela Sheraton, Zagreb) te Branko ÄŒukelj (Å¡ef kuhinje hotela The Westin, Zagreb).

NajuspjeÅ¡niji u pripremi hladnih jela bio je Mladen Habunek, a najbolje glavno jelo i desert pripremio je Damnjan Draganić. Zbrojem bodova u sve tri kategorije dobiven je ukupni poredak, a i ovdje je najbolji mladi hrvatski kulinarski reprezentativac Damnjan Draganić iz Falkensteiner hotela therapia, Crikvenica uz kojeg  je na natjecanju bilo pomoćnk Filip SoÄković. Drugo mjesto osvojio je Mladen Habunek iz vindije d.d., Varaždin koji je nastupao bez pomoćnika, dok je treće mjesto pripalo predstavnicima domaćina odnosno zaposlenicima hotela Kutina, Dariu Begiću i Moniki Sandrin.
SUDIONICI NATJECANJA:

1. Mladen Habunek,    Vindija d.d. Varaždin
2. Denis Zec;    Ivanka PetriÅ¡ko: Hotel “Terme JezerÄica”, Donja Stubica
3. Dario Begić; Robert Barber: Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina
4. Stela Metković; LukÅ¡a HrnkaÅ¡: Restoran “Monika”, Molunat – Konavle, Restoran “Maestral”, Mljet
5. Edin KrainÄić; Marin Nevistić: Restoran “San”, Vinkovci
6. Damnjan Draganić; Filip SoÄković: Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica
7. Dino Pavanić; Marijan VukoÅ¡ić:    Hotel “Sport”, Ivanić Grad

 

REZULTATI:

 

Kategorija A – Hladna plata

   

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

 

Kup bodovi

1

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

69,50

 

100

2

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

68,00

 

85

3

Dario Begić Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

61,00

 

70

4

Edin KrainÄić Restoran “San”, Vinkovci

58,00

 

60

5

Denis Zec Hotel “Terme JezerÄica”, Donja Stubica

55,50

 

50

6

Dino Pavanić Hotel “Sport”, Ivanić Grad

48,00

 

45

   

 

           

Kategorija B – Toplo jelo

   

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

 

Kup bodovi

1

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

71,00

 

100

2

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

61,50

 

85

3

Dario Begić Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

61,00

 

70

4

Stela Metković Restoran “Monika”, Molunat – Konavle

58,00

 

60

5

Dino Pavanić Hotel “Sport”, Ivanić Grad

56,50

 

50

6

Edin KrainÄić Restoran “San”, Vinkovci

55,00

 

45

7

Denis Zec Hotel “Terme JezerÄica”, Donja Stubica

48,00

 

40

     

   

Kategorija C – Desert

   

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

 

Kup bodovi

1

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

65,00

 

100

2

Denis Zec Hotel “Terme JezerÄica”, Donja Stubica

63,00

 

85

3

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

62,50

 

70

4

Dario Begić Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

55,50

 

60

5

Edin KrainÄić Restoran “San”, Vinkovci

52,50

 

50

6

Stela Metković Restoran “Monika”, Molunat – Konavle

51,00

 

45

7

Dino Pavanić Hotel “Sport”, Ivanić Grad

49,50

 

40

     

Ukupni poredak

   

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

 

Kup bodovi

1

Damnjan Draganić Falkensteiner hotel Therapia, Crikvenica

204,00

 

100

2

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

193,50

 

85

3

Dario Begić Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

177,50

 

70

4

Denis Zec Hotel “Terme JezerÄica”, Donja Stubica

166,50

 

60

5

Edin KrainÄić Restoran “San”, Vinkovci

165,50

 

50

6

Dino Pavanić Hotel “Sport”, Ivanić Grad

154,00

 

45

7

Stela Metković Restoran “Monika”, Molunat – Konavle

109,00

 

40

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

C02 - Snjezana BlažiÄko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO