GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

7. KAMELIJA KUP – zadane teme

DANI HRVATSKOG KULINARSTVA 2012.
7. KAMELIJA KUP
natjecanje ekipa učenika srednjih strukovnih škola
Varaždinske Toplice, 2012.

Popis zadanih tema i namirnica:

Zadana tema:

A. Hladno predjelo                Pileći file bez kosti, sir svježi

B. Glavno jelo s prilogom     Svinjska pisanica, vrhnje za kuhanje, domaća tjestenina

C. Desert                               kesten pire, čokolada, voće, jaja, brašno

Paket namirnica za svaku ekipu:

1 kom              pileća prsa bez kosti

2 kom              svinjski file (Danica)

5 kom              jaje

1 pak               Mozzarela

1 kom              sir Ribanac

0,2 kg              svježi kravlji zagrebački sir – 375 g kadica

0,5 l                 vrhnje za kuhanje

0,5 l                 mlijeko

0,2 l                 jogurt, tekući

5 kom              maslac, mali

0,2 l                 slatko vrhnje biljno za šlag (Dukat)

0,1 kg              čokolada za kuhanje

2 kom              tikvica

1 kom              luk

1 kom              luk ljubičasti

2 kom              mrkva, narančasta

1 kom              mrkva, žuta

2 kom              rajčica

0,5 kom           češnjak

5 kom              krumpir

1 kom              brokula svježa

0,10 kg            grašak smrznuti (Podravka)

3 kom              mandarine

0,1 kg              špinat

0,20 kg            kesten pire

0,10 kg            šlag mix (Podravka)

1,5 kom           paprika – crvena, žuta, zelena (po jedna polovina)

0,10 kg            grožđe – rozo i crno

0,30 kg            pšenično brašno

0,04 kg            pršut – narezani

0,10 kg            šampinjoni – konzervirani, slani, cijeli (Mygros)

1 kg                 vrhnje Profesional

20 g                 Lino lada

Namirnice koje se mogu koristiti (zajednički stol):

Kukuruzno brašno

Ulje suncokretovo

Maslinovo ulje

Sol

Šećer

sjeckana rajčica     0,5  pak

naranča                     0,5 kom

rotkvica                     3 kom

Želatina, listići         max 5 listića

Ječam                          max 0.1 kg

nar                                0,25 kom

Brandy                        max 0.05 l

Pivo                              max 0.15 l

Grožđice                    max 0.05 kg

Lješnjak                     max 0.05 kg

bučine sjemenke

suncokret, sjemenke

bučine sjemenke

salata, mješana

salata, potočarka

Limun                        max 0.5 kom

peršin

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ