GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

INTERNATIONAL ART OF

GASTRONOMY IN ISTRIA

UMAG, ISTRIA, CROATIA,

February 28th ÔÇô March 3th 2013.

28. velja─Źe do 3. o┼żujka 2013.

Hotel Sol garden Istra

www.iagi.com.hr

 

GLAVNA TEMA:

Autohtona kuhinja i internacionalna gastronomska baština

GASTRO TEMA:

Uloga ┼żena u gastronomiji

SLU┼ŻBENI JEZIK:

Engleski

DATUM I MJESTO ODR┼ŻAVANJA:

28. velja─Źe do 3. o┼żujka 2013.

Hotel Sol garden Istra****

ZEMLJE SUDIONICI;

Island, Njema─Źka, Francuska, Irska, Poljska, Rumunjska, Ma─Ĺarska, Malta, Turska, Italija, Slovenija, ┬á┼ári Lanka, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Gr─Źka, Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

VISOKI POKROVITELJ

Dr. Ivo Josipovi─ç Predsjednik Republike Hrvatske

GENERALNI POKROVITELJ:

Istarska ┼żupanija

GENERALNI SPONZOR:

ÔÇ×DUKATÔÇť d.d. ZAGREB

┼ŻUPANIJSKI SPONZORI:

Turisti─Źka zjednica Istarske ┼żupanije

Grad Umag

Turisti─Źka zajednica Grada Umaga

Istraturist Umag

SPONZOR ZA ENOLOGIJU:

Agrokor vina d.o.o. Zagreb

STRU─îNI SPONZOR:

Hrvatski kuharski savez HKS

ORGANIZATOR:

Udruga kuhara Istarske ┼żupanije

Robinson d.o.o. novinsko-nakladni─Źko poduze─çe

ORGANIZACIJA SMJEŠTAJA I TURISTIČKO-PROMOTIVNIH AKTIVNOSTI:

Plavo More Michele Bassanese, Turisti─Źka agencija Plavo more Umag, direktor

STRU─îNO POVJERENSTVO:

Udruga kuhara Istarske ┼żupanije

Robinson ÔÇô nakladni─Źko poduze─çe

Redakcija revije za gastronomiju, turizam i prehranu ÔÇ×Svijet hraneÔÇť Zagreb

PROGRAM RADA

28 velja─Źe 2013.

- dolazak gostiju

- transfer iz zra─Źnih luka Ljubljana i Vencija (za putnike koji dolaze avionom)

- smje┼ítaj – - dobrodo┼ílica organizatora

01. o┼żujak 2013.

08.00 ÔÇô 09.00┬á ┬á – registracija sudionika

09.00 ÔÇô 09. 30 ┬á – pozdravni govor organizatora

- Zoran Stanisavljevic, predsjednik Udruge kuhara Istarske ┼żupanije

- Stjepan Odobasic, direktor Novinsko nakladni─Źke ku─çe Robinson

- Damir Crleni predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza

- Miroslav Folnegovi─ç Hulec, predsjednik HUUD Hrvatske gospodarske komore

- Joanna Magdalena Ochniak, predsjednica Sekcije ┼żena pri WACS

Sve─Źano otvaranje IAGI-a

- Gissur Gudmundsson, Predsjednik Svjetske udruge kuhara, WACS

09.30 – 10.30 ┬á┬á┬á – I dio – predavanja

10.30 – 11.00┬á┬á┬á┬á┬áAutohtona jela Turske

11.00 – 12.00┬á┬á┬á┬á – I dio – predavanja

 Autohtona jela Rumunjske

12.00 – 14.00┬á┬á┬á┬á Poseban ru─Źak s autohtonim jelima Bosne i Hercegovine

14.00 – 15.00 ┬á┬á┬á – III dio predavanja

15.00 – 15.30┬á┬á┬á┬á┬áAutohtona jela Njema─Źke

┬áAutohtona jela Ma─Ĺarske

15.30 – 16.30┬á┬á┬á┬á – IV dio predavanja

16.30 ÔÇô 17.00┬á┬á┬á┬áAutohtona jela Gr─Źke

 Autohtona jela Rusije

Susret s hrvatskim proizvo─Ĺa─Źima

Degustacije hrvatskih proizvoda na štandovima

20.00 sati┬á ┬á┬á┬á┬á┬á┬á Tematska gastro ve─Źera:

Predstavljamo hrvatsku ┼żupaniju…

Ve─Źer gastronomije Karlova─Źke ┼żupanije ┼żupanije

Uvodna rije─Ź: Ivan Vu─Źi─ç ┼żupan Karlova─Źke ┼żupanije

Sudjeluju najeminentniji kuhari u pripravi autohtonih hrvatskih jela iz Karlova─Źke ┼żupanije uz doma─çu glazbu ÔÇô tambura┼íe


02. o┼żujak 2012.

09.00 – 10.00 ┬á┬á┬á – I dio predavanja

Autohtona kuhinja Malte

Autohtona jela Francuske

10.00 – 10.30┬á┬á┬á┬á – II dio predavanja

Autohtona kuhinja Poljske

Autohtona kuhinja Šri Lanke

10.30 – 11.30┬á┬á┬á┬á – III dio predavanja

11.30 – 12.00┬á┬á┬á┬á┬áAutohtona kuhinja Ujedinjenih Arapskih Emirata

 Autohtona kuhinja Slovenije

12.30 – 19.00┬á Izlet po Istri

20.00 sati ┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á Tematska gastro ve─Źera:

Predstavljamo hrvatsku ┼żupaniju…

Ve─Źer gastronomije istarske ┼żupanije

Sudjeluju najeminentniji istarski kuhari u pripravi autohtonih istarskih jela s promocijom istarskog agroturizma uz prigodan glazbeni program

04. o┼żujak 2012.

odlazak gostiju

transfer do zra─Źne luke Venecija i┬áLjubljana

Organizator zadr┼żava pravo izmjena programa

 

STRU─îNO POVJERENSTVO:

- Zoran Stanisavljevi─ç, predsjednik Udruge kuhara Istarske ┼żupanije i ┼íef kuhinje ┬árestorana ÔÇ×MediteranÔÇť hotela Meli├í Coral Umag

- Stjepan Odoba┼íi─ç, direktor Novinsko-nakladni─Źke tvrtke ÔÇ×RobinsonÔÇť Zagreb i glavni i odgovorni urednik ÔÇ×RobinsonovihÔÇť izdanja

- Bojana Zenzerovi─ç, tajnica Udruge kuhara istarske ┼żupanije i voditeljica studentske prehrane pri pulskom Sveu─Źili┼ítu ÔÇťJurja DobrileÔÇŁ

- Tina ─ćubrilo Eterovi─ç (informiranje i suradnja s medijima), predsjednica FIJET-a Croatia i ─Źlanica Izvr┼ínog odbora FIJET

- Michele Bassanese, Turisti─Źka agencija Plavo more Umag, direktor

-Slavi┼ía ┼ámalc oec Pou ÔÇ× Ante Babi─ç ÔÇ× Umag

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanovi─ç - 04

Autor: MARKO JOVANOVI─ć


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohor─Ź


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: ┼Żeljko Be┼íeni─ç


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJE┼ŻANA BLA┼ŻI─îKO