GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

INTERNATIONAL ART OF

GASTRONOMY IN ISTRIA

UMAG, ISTRIA, CROATIA,

February 28th – March 3th 2013.

28. veljače do 3. ožujka 2013.

Hotel Sol garden Istra

www.iagi.com.hr

 

GLAVNA TEMA:

Autohtona kuhinja i internacionalna gastronomska baština

GASTRO TEMA:

Uloga žena u gastronomiji

SLUŽBENI JEZIK:

Engleski

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA:

28. veljače do 3. ožujka 2013.

Hotel Sol garden Istra****

ZEMLJE SUDIONICI;

Island, Njemačka, Francuska, Irska, Poljska, Rumunjska, Mađarska, Malta, Turska, Italija, Slovenija,  Šri Lanka, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Grčka, Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

VISOKI POKROVITELJ

Dr. Ivo Josipović Predsjednik Republike Hrvatske

GENERALNI POKROVITELJ:

Istarska županija

GENERALNI SPONZOR:

„DUKAT“ d.d. ZAGREB

ŽUPANIJSKI SPONZORI:

Turistička zjednica Istarske županije

Grad Umag

Turistička zajednica Grada Umaga

Istraturist Umag

SPONZOR ZA ENOLOGIJU:

Agrokor vina d.o.o. Zagreb

STRUČNI SPONZOR:

Hrvatski kuharski savez HKS

ORGANIZATOR:

Udruga kuhara Istarske županije

Robinson d.o.o. novinsko-nakladničko poduzeće

ORGANIZACIJA SMJEŠTAJA I TURISTIČKO-PROMOTIVNIH AKTIVNOSTI:

Plavo More Michele Bassanese, Turistička agencija Plavo more Umag, direktor

STRUČNO POVJERENSTVO:

Udruga kuhara Istarske županije

Robinson – nakladničko poduzeće

Redakcija revije za gastronomiju, turizam i prehranu „Svijet hrane“ Zagreb

PROGRAM RADA

28 veljače 2013.

- dolazak gostiju

- transfer iz zračnih luka Ljubljana i Vencija (za putnike koji dolaze avionom)

- smještaj – - dobrodošlica organizatora

01. ožujak 2013.

08.00 – 09.00    – registracija sudionika

09.00 – 09. 30   – pozdravni govor organizatora

- Zoran Stanisavljevic, predsjednik Udruge kuhara Istarske županije

- Stjepan Odobasic, direktor Novinsko nakladničke kuće Robinson

- Damir Crleni predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza

- Miroslav Folnegović Hulec, predsjednik HUUD Hrvatske gospodarske komore

- Joanna Magdalena Ochniak, predsjednica Sekcije žena pri WACS

Svečano otvaranje IAGI-a

- Gissur Gudmundsson, Predsjednik Svjetske udruge kuhara, WACS

09.30 – 10.30     – I dio – predavanja

10.30 – 11.00     Autohtona jela Turske

11.00 – 12.00     – I dio – predavanja

 Autohtona jela Rumunjske

12.00 – 14.00     Poseban ručak s autohtonim jelima Bosne i Hercegovine

14.00 – 15.00     – III dio predavanja

15.00 – 15.30     Autohtona jela Njemačke

 Autohtona jela Mađarske

15.30 – 16.30     – IV dio predavanja

16.30 – 17.00    Autohtona jela Grčke

 Autohtona jela Rusije

Susret s hrvatskim proizvođačima

Degustacije hrvatskih proizvoda na štandovima

20.00 sati         Tematska gastro večera:

Predstavljamo hrvatsku županiju…

Večer gastronomije Karlovačke županije županije

Uvodna riječ: Ivan Vučić župan Karlovačke županije

Sudjeluju najeminentniji kuhari u pripravi autohtonih hrvatskih jela iz Karlovačke županije uz domaću glazbu – tamburaše


02. ožujak 2012.

09.00 – 10.00     – I dio predavanja

Autohtona kuhinja Malte

Autohtona jela Francuske

10.00 – 10.30     – II dio predavanja

Autohtona kuhinja Poljske

Autohtona kuhinja Šri Lanke

10.30 – 11.30     – III dio predavanja

11.30 – 12.00     Autohtona kuhinja Ujedinjenih Arapskih Emirata

 Autohtona kuhinja Slovenije

12.30 – 19.00  Izlet po Istri

20.00 sati         Tematska gastro večera:

Predstavljamo hrvatsku županiju…

Večer gastronomije istarske županije

Sudjeluju najeminentniji istarski kuhari u pripravi autohtonih istarskih jela s promocijom istarskog agroturizma uz prigodan glazbeni program

04. ožujak 2012.

odlazak gostiju

transfer do zračne luke Venecija i Ljubljana

Organizator zadržava pravo izmjena programa

 

STRUČNO POVJERENSTVO:

- Zoran Stanisavljević, predsjednik Udruge kuhara Istarske županije i šef kuhinje  restorana „Mediteran“ hotela Meliá Coral Umag

- Stjepan Odobašić, direktor Novinsko-nakladničke tvrtke „Robinson“ Zagreb i glavni i odgovorni urednik „Robinsonovih“ izdanja

- Bojana Zenzerović, tajnica Udruge kuhara istarske županije i voditeljica studentske prehrane pri pulskom Sveučilištu “Jurja Dobrile”

- Tina Ćubrilo Eterović (informiranje i suradnja s medijima), predsjednica FIJET-a Croatia i članica Izvršnog odbora FIJET

- Michele Bassanese, Turistička agencija Plavo more Umag, direktor

-Slaviša Šmalc oec Pou „ Ante Babić „ Umag

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski