INTERNATIONAL ART OF
GASTRONOMY IN ISTRIA
UMAG, ISTRIA, CROATIA,
February 28th – March 3th 2013.
28. veljače do 3. ožujka 2013.
Hotel Sol garden Istra
GLAVNA TEMA:
Autohtona kuhinja i internacionalna gastronomska baština
GASTRO TEMA:
Uloga žena u gastronomiji
SLUŽBENI JEZIK:
Engleski
DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA:
28. veljače do 3. ožujka 2013.
Hotel Sol garden Istra****
ZEMLJE SUDIONICI;
Island, Njemačka, Francuska, Irska, Poljska, Rumunjska, Mađarska, Malta, Turska, Italija, Slovenija, Šri Lanka, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Grčka, Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska.
VISOKI POKROVITELJ
Dr. Ivo Josipović Predsjednik Republike Hrvatske
GENERALNI POKROVITELJ:
Istarska županija
GENERALNI SPONZOR:
„DUKAT“ d.d. ZAGREB
ŽUPANIJSKI SPONZORI:
Turistička zjednica Istarske županije
Grad Umag
Turistička zajednica Grada Umaga
Istraturist Umag
SPONZOR ZA ENOLOGIJU:
Agrokor vina d.o.o. Zagreb
STRUČNI SPONZOR:
Hrvatski kuharski savez HKS
ORGANIZATOR:
Udruga kuhara Istarske županije
Robinson d.o.o. novinsko-nakladničko poduzeće
ORGANIZACIJA SMJEŠTAJA I TURISTIČKO-PROMOTIVNIH AKTIVNOSTI:
Plavo More Michele Bassanese, Turistička agencija Plavo more Umag, direktor
STRUČNO POVJERENSTVO:
Udruga kuhara Istarske županije
Robinson – nakladničko poduzeće
Redakcija revije za gastronomiju, turizam i prehranu „Svijet hrane“ Zagreb
PROGRAM RADA
28 veljače 2013.
- dolazak gostiju
- transfer iz zračnih luka Ljubljana i Vencija (za putnike koji dolaze avionom)
- smještaj – - dobrodošlica organizatora
01. ožujak 2013.
08.00 – 09.00 – registracija sudionika
09.00 – 09. 30 – pozdravni govor organizatora
- Zoran Stanisavljevic, predsjednik Udruge kuhara Istarske županije
- Stjepan Odobasic, direktor Novinsko nakladničke kuće Robinson
- Damir Crleni predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza
- Miroslav Folnegović Hulec, predsjednik HUUD Hrvatske gospodarske komore
- Joanna Magdalena Ochniak, predsjednica Sekcije žena pri WACS
Svečano otvaranje IAGI-a
- Gissur Gudmundsson, Predsjednik Svjetske udruge kuhara, WACS
09.30 – 10.30 – I dio – predavanja
10.30 – 11.00 Autohtona jela Turske
11.00 – 12.00 – I dio – predavanja
Autohtona jela Rumunjske
12.00 – 14.00 Poseban ručak s autohtonim jelima Bosne i Hercegovine
14.00 – 15.00 – III dio predavanja
15.00 – 15.30 Autohtona jela Njemačke
Autohtona jela Mađarske
15.30 – 16.30 – IV dio predavanja
16.30 – 17.00 Autohtona jela Grčke
Autohtona jela Rusije
Susret s hrvatskim proizvođačima
Degustacije hrvatskih proizvoda na štandovima
20.00 sati Tematska gastro večera:
Predstavljamo hrvatsku županiju…
Večer gastronomije Karlovačke županije županije
Uvodna riječ: Ivan Vučić župan Karlovačke županije
Sudjeluju najeminentniji kuhari u pripravi autohtonih hrvatskih jela iz Karlovačke županije uz domaću glazbu – tamburaše
02. ožujak 2012.
09.00 – 10.00 – I dio predavanja
Autohtona kuhinja Malte
Autohtona jela Francuske
10.00 – 10.30 – II dio predavanja
Autohtona kuhinja Poljske
Autohtona kuhinja Šri Lanke
10.30 – 11.30 – III dio predavanja
11.30 – 12.00 Autohtona kuhinja Ujedinjenih Arapskih Emirata
Autohtona kuhinja Slovenije
12.30 – 19.00 Izlet po Istri
20.00 sati Tematska gastro večera:
Predstavljamo hrvatsku županiju…
Večer gastronomije istarske županije
Sudjeluju najeminentniji istarski kuhari u pripravi autohtonih istarskih jela s promocijom istarskog agroturizma uz prigodan glazbeni program
04. ožujak 2012.
odlazak gostiju
transfer do zračne luke Venecija i Ljubljana
Organizator zadržava pravo izmjena programa
STRUČNO POVJERENSTVO:
- Zoran Stanisavljević, predsjednik Udruge kuhara Istarske županije i šef kuhinje restorana „Mediteran“ hotela Meliá Coral Umag
- Stjepan Odobašić, direktor Novinsko-nakladničke tvrtke „Robinson“ Zagreb i glavni i odgovorni urednik „Robinsonovih“ izdanja
- Bojana Zenzerović, tajnica Udruge kuhara istarske županije i voditeljica studentske prehrane pri pulskom Sveučilištu “Jurja Dobrile”
- Tina Ćubrilo Eterović (informiranje i suradnja s medijima), predsjednica FIJET-a Croatia i članica Izvršnog odbora FIJET
- Michele Bassanese, Turistička agencija Plavo more Umag, direktor
-Slaviša Šmalc oec Pou „ Ante Babić „ Umag