GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

3. kolo Kuharskog Kup natjecanja

“Slatka nit”

Restoran „Šljukin gon“”, 14.-15. ožujak 2013., Bjelovar

Organizator: Udruga kuhara Grada Bjelovara

PRESS INFO

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2012./2013.

Generalni pokrovitelj: Podravka d.d.

 

Natjecanjem 3. kola “Slatka nit”, u Bjelovaru nastavit će se osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

U prvoj polovici 2013. godine održati će se još i natjecanje u Vinkovcima i Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 3. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara Grada Bjelovara, a na njemu će sudionici pripremate svečane hladne plate od pilećih prsa i svježeg kravljeg sira, glavno jelo od jelenjeg buta, a slastičarsko umjeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta od meda i jabuka.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

 

Pozivamo Vas da prisustvujete završnoj večeri uz degustaciju pripremljenih jela

  petak, 15. ožujka s početkom u 20 sati

u restoranu “Šljukin gon“ u Bjelovaru.

Prijavnicu za 3. kolo Kup natjecanja možete preuzeti ovdje. 

Propozicije za 3. kolo Kup natjecanja možete preuzeti ovdje.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Ured HKS-a Akija Vucković na mobitel

099/229-0202 ili gospodina Božidara Miodragović na broj 098/436-202.

 

 

“Slatka nit”

Restoran „Šljukin gon”, 14.-15. ožujak 2013., Bjelovar

PROGRAM NATJECANJA

1. dan, četvrtak                     14. III

do 17:00          – smještaj sudionika natjecanja u hotel

17:30               – sastanak s natjecateljima

18:00               – zajednička večera

19:00-23:00     – rad u kuhinji

2. dan, petak                          15. III

od 06:00          – rad u kuhinji

12:00               – ocjenjivanje toplih jela – 2 tanjura

- komentar toplih jela od strane ocjenjivačkog suda

13:30 -14:00    – ručak za natjecatelje

16:00               – ocjenjivanje deserta

17:30               – ocjenjivanje svečane hladne plate

19:00               – ocjenjivanje toplih jela – tople kupke

- komentar hladnih plata i deserta od strane ocjenjivačkog suda

20:00               – svečana večera i dodjela priznanja

3. dan, subota            16. III

do 12:00          – odlazak sudionika natjecanja

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO