GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

4. kolo Hrvatskog kuharskog kupa – Po deveti put u Vinkovcima

Natjecanjem 4. kola “Zlatna jabuka”, u Vinkovcima nastavit će se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

U prvoj polovici 2013. godine održati će se još i posljednje natjecanje u Zagrebu kada ćemo saznati i novog ukupnog pobjednika. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 4. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko – srijemske županije, a na njemu će sudionici pripremati svečane hladne plate od junetine (ramstek), Dukat svježeg Zagrebačkog sira te povrća, glavno jelo od svinjskog buta (frikando), gljiva i kukuruza (Podravka), a slastičarko umijeće pokazati će kod pripreme hladnog deserta pripremljenog od jabuka, orašastih plodova i tijesta.

Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.
Propizicije i program preuzmite ovdje
Prijavnicu za natjecanje preuzmite ovdje

 

9.”Zlatna Jabuka”
restoran “BARUN TRENK”, 17-18. travanj 2013., Vinkovci

PROGRAM NATJECANJA

1. dan,  SRIJEDA    17. IV.
do   17:00    - dolazak i smještaj sudionika natjecanja u prenoćištu „Kristal“
18:30        - sastanak s natjecateljima
19:00h        - Večera
19:30-24:00    - rad u kuhinji

2. dan,  ČETVRTAK    18. IV.
od 06:00    - rad u kuhinji
12:00        - ocjenjivanje toplih jela – 2 tanjura
- komentar toplih jela od strane ocjenjivačkog suda
13:30 -14:00    - ručak za natjecatelje
16:00        - ocjenjivanje deserta
17:30        - ocjenjivanje svečane hladne plate
19:00        - ocjenjivanje toplih jela – tople kupke
- komentar hladnih plata i deserta od strane ocjenjivačkog suda
20:00-23:00    - svečana večera S POSEBNIM PROGRAMOM i dodjela priznanja
23:00-04:00    - PLES I ZABAVA –T.S.TAMBURA Band ; FUUL BAND;

3. dan, PETAK    19. IV.

08:00-      sudjelovanje na III. Kongresu kuhara i slastičara RH ili odlazak
Natjecatelji i sudionici Hrvatskog kuharskog kupa koji žele sudjelovati na 3. Kongresu kuhara i slastičara HKS-a (18.-21. travnja, Vinkovci) dužni su se prijaviti preko prijavnice za Kongres koju možete pronaći na www.kuhar.hr


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski