GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Obilježen međunarodni Dan kuhara

U ponedjeljak 21. listopada 2013. godine,učenici srednje škole Arboretum Opeka Marčan obilježili su svijetski Dan kuhara.  Obilježen je i u Gospodarskoj školi Varaždin 22. listopada.

U okviru Hrvatskog kuharskog saveza donijeta je odluka da se usredotoči na temu” Mladi u kulinarstvu i slastičarstvu“. Udruga kuhara Varaždinske županije organizirala je goste predavače i prezentatore iz  Sekcije žena.  Nakon što su se kratko osvrnule na temu, Marija Denžić – šefica kuhinje hotela Minerva iz Varaždinskih Toplica i Ljiljana Sedlanić – šefica kuhinje hotela Trakoščan,  pipremale su uz pomoć učenika završnih razreda, smjera kuhar, razne delicije od mesa i ribe sa pripadajućim prilozima.

Članice Sekcije žena Kuzminski Marija i Bohorč Grozdana  uz pomoć profesorice Bosilj Nevenke i prof. MIrjane Habek i učenika 1. i 3. razreda  smjer kuhar pripremale su  hladna predjela od pastrve,glavno jelo od piletine i desert od svježeg sira i smokvi.

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ